Antena Căutare

Prima calatorie turistica spre Luna va avea loc in 2017. Vezi cat costa un bilet!

Cei care doresc sa faca o excursie pe Luna mai au de asteptat pana in 2017. Pana atunci trebuie sa se gandeasca cum vor face rost de bani, pentru ca o calatorie in spatiu costa aproximativ 150 de milioane de dolari pentru doua persoane.

Societatea americana Space Adventures, care organizeaza calatorii spatiale turistice cu navete rusesti Soyuz, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze un "space ship" inainte de a 50-a aniversare a programului Apollo, conform Fin.ro

„Intentionam sa lansam o naveta inainte de a 50-a aniversare a programului Apollo. Dupa parerea mea, programul Apollo a demarat in februarie 1967, luna prevazuta pentru lansarea lui Apollo-1. Prin urmare, a 50-a aniversare va fi marcata in februarie 2017", a declarat Eric Anderson, presedintele Space Adventures intr-un mesaj postat pe site-ul companiei.

Turistii vor zbura cu o naveta Soyuz-TMA, echipata cu un modul locuibil suplimentar. Societatea a anuntat recent ca a vandut primul din cele doua bilete pentru aceasta calatorie. Potrivit lui Anderson, si celalalt bilet „este pe cale de a fi vandut".

Centrul rus de formare a cosmonautilor este gata sa pregateasca astronauti profesionisti si turisti spatiali pentru un zbor spre Luna, a informat directorul Centrului, Serghei Krikalev.

foto: en.wikipedia.org

VIDEO! Vezi horoscopul zilei de 8 februarie!... FOTO EXCLUSIV / Mii de pasari, luate de vant!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x