Antena Căutare

Prima fotografie de la învestirea unui președinte american. Asa era fotografiat cel mai important om în stat, acum 160 de ani. Nu existau aparate profesionale

Ceremonia învestirii celui de-al 45-lea președinte american a fost imortalizată cu aparate foto profesionale de ultimă generație sau cu dispozitivele de filmat încorporate smartphone-urilor ajutate de softuri avansate de modificare a proprietăților imaginii.

Ceremonia învestirii celui de-al 45-lea președinte american a fost imortalizată cu aparate foto profesionale de ultimă generație sau cu dispozitivele de filmat încorporate smartphone-urilor ajutate de softuri avansate de modificare a proprietăților imaginii.

În urmă cu aproape 160 de ani, când Capitoliul era încă în construcție, prima fotografie cunoscută public până în prezent a ceremoniei de învestire a unui președinte american a fost realizată prin tehnica plăcii umede, scrie digitaltrends.com.

Fotografia, distribuită public inițial de cotidianul Time, a fost realizată la 4 martie 1857 la învestirea celui de-al 15-lea președinte american James Buchanan, ceremoniile de învestire ale președinților americani s-au desfășurat la data de 20 ianuarie din anul 1937. Fotograful John Wood a folosit tehnica plăcii umede pentru realizarea imaginii, metodă care era folosită de numai șase ani, la acea dată fiind considerată o tehnică revoluționară.

Wood lucra de fapt pentru arhitectul Capitoliului și fusese angajat de inginerul și generalul de armată Montgomery C. Meigs care a supervizat construcția unor porțiuni importante ale Capitoliului, sediul Poștei Generale și Apeductul Washington. John Wood avea ca principală sarcină fotografierea desenelor arhitecturale astfel încât să fie ușor de reprodus. Pentru realizarea muncii sale, el avea o cameră întunecată mobilă, similar unui studio foto pe roți, pentru developarea fotografiilor.

Potrivit cotidianului Time, inginerului Montgomery C. Meigs i s-a cerut construirea unei platforme pentru desfășurarea ceremoniei de învestire a lui James Buchanan, iar acesta a construit înca una în partea de est a Capitoliului pentru ca John Wood să fotografieze întregul eveniment. Pentru că tehnica plăcii umede avea nevoie de expunere lungă, în imaginea realizată de Wood mulțimea care se mișcă apare estompată, în timp ce participanții care stăteau pe scaune, pe platformă, sau în picioare, dar care nu s-au mișcat în timpul fotografiei, se văd clar.

James Buchanan a fost ultimul președinte american înainte de declanșarea războiului civil, la doar o lună de zile de la încheierea mandatului său, în timpul lui Abraham Lincoln. Ca urmare a declanșării războiului civil, lui John Wood i s-a cerut să se ocupe de reproducerea hărților pentru generalul George McClellan, încheie digitaltrends.com.

În poze, liceu, în realitate - muzeu! Photoshop-ul face minuni! Madonna, o „băbuță” care nu-și acceptă vârsta, Mariah Ca... Noi profeții ale lui Nostradamus au ieşit la iveală: "Antihristul va conduce lumea pentru 29 de ani. România va ard...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x