Antena Căutare

Primul minut de reculegere din istorie a fost cerut de un jurnalist. După Primul Război Mondial

Este o poveste grea, dintr-un trecut la fel de greu. La 11 noiembrie 1919, la orele 11.00, la Commonwealth, toată lumea a păstrat un moment de reculegere în amintirea celor căzuți la datorie


Este o poveste grea, dintr-un trecut la fel de greu. La 11.11.1919, la ora 11.00, în tot Commonwealth-ul, lumea a păstrat un moment de reculegere în amintirea celor căzuți la datorie.

De fapt, primul moment au fost în realitate două, iar cel care a avut inițiativa a fost un jurnalist în vârstă, care a acționat în pofida regulilor profesiei, iar tăcerea a reprezentat un act de respect pentru cei morți. Edward Honey, născut în Melbourne, a servit asemenea unui soldat armata britanică și a fost extrem de indignat în momentul în care a văzut că finalul Războiului se sărbătorea cu defilări și petreceri, pe străzile din Londra.

Sub pseudonimul Warren Foster, pe 8mai 1919 , veteranul a scris o scrisoare pentru un ziar al acelor timpuri, "London Evening News", cu propunerea pentru un omagiu discret: cinci minute de tăcere pentru a onora sacrificiul de cei care au murit pentru țara lor.

La puțin timp după, în luna octombrie a aceluiași an, Sir Percy Fitzpatrick, un politician și om de afaceri din Africa de Sud a sugerat aceeași idee: un moment de tăcere colectivă, în Cape Town, pentru a onora pe cei uciși în lupt, deoarece în cazul Africii de Sud fuseseră multe victime.

Ideea a fost primită de regele George al V-lea care a trimis o scrisoare tuturor locuitorilor din Commonwealth: "Sper ca oamenii mei din toate colțurile imperiului împărtășesc dorința arzătoare să-și amintească de cei care și-au dat viața pentru a fi liberi azi . Eu decid o anulare completă a tuturor activităților normale timp de două minute la ceasul la ora 11, în data de 11.11.1919, astfel încât în liniștea perfectă a gândurilor, oricine să se poatăconcentra pe memoria defunctului".

La ora 11.00, la 11 noiembrie 1919, în toată comunitatea Commonwealth a fost liniște. Nimeni nu cunoaște de ce au fost două minute și nu unul sau cinci, nici măcar Sir Percy Fitzpatrick și Edward Honey nu au știut .

Dar cei mai mulți istorici sunt de acord că drepturile de autor aparțin jurnalistului australian, înaintea politicianului din Africa de Sud . În Australia, există încă tradiția de a
păstra două minute de reculegere.

Foto: abc.es

Îți dă un pumn de te julește... Boxul şi femeile... Cea mai mare descoperire a anului! Au fost surprinse primele unde de după Big Bang!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x