Antena Căutare

EXCLUSIV! Principesa Margareta a lansat o carte despre viata Reginei Ana a Romaniei

O viata. Un destin. O poveste. Traita frumos, discret, cu demnitate. Despre Regina Ana a Romaniei se stiu putine. A stat mereu langa Regele Mihai si familia ei. Devotata. La bine, la greu, in ceasuri de fericire sau exil. De 8 martie, fiica ei cea mare, Principesa Margareta, ii aduce un omagiu: o carte despre viata Reginei.

O regina in exil. O sotie devotata pana la moarte sotului ei, Regele Mihai. O femeie care nu s-a dat in laturi de la munca. Ana a Romaniei este toate acestea la un loc. Si, mai presus de orice, e mama pentru cinci fete.

"Nu era o mama foarte conventionala, pentru ca mama mea e putin rebela, cu un mare simt al umorului", a spus Pricipesa Margareta.

"Era o copilarie foarte vesela si plina de aventuri. S-a amuzat cu noi, s-a plimbat cu noi, a inventat tot felul de povesti", isi mai aminteste Pricipesa.

Viata Reginei Ana nu a fost intotdeauna ca in povesti. A fost voluntar in Al Doilea Razboi Mondial, a vandut panglici, a gradinarit si a crescut pasari. A fost nevoita sa-si vanda bijuteriile, cand familia a ramas fara bani. Dar niciodata nu si-a pierdut bucuria de a trai simplu. Si le-a invatat asta si pe fiicele ei.

"A ramas putin copil si ea. Deci am descoperit lumea impreuna Tot timpul era atat de loiala. Atat de loiala, de indragostita de tatal meu. Si era pentru el o forta, o prezenta puternica. Un partener. O prietena", spune Alteta Sa Regala.

I-a stat mereu alaturi Regelui si a iubit Romania, inca dinainte de a o vedea. A cunoscut-o, insa, din povesti.

Zeci de amintiri si fotografii de familie pe care Principesa Margareta le-a adunat in cartea "Ana. Portretul Reginei" povestesc viata acesteia.

Volumul a fost lansat astazi, de 8 Martie, ca un cadou pentru mama ei, Regina.

Aici era locul de intalnire al indragostitilor! Povestea Parcului Cismigiu, comoara din mijlocul Bucurestiului... 8 Martie, fara violenta! Drama femeilor maltratate de partenerii lor de viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x