Antena Căutare

Reguli noi: Incuietori anti-alcool pentru masinile olandezilor beti

Conducatorii auto olandezi care vor fi prinsi in stare de ebrietate la volanul masinii vor fi obligati sa isi echipeze autovehicolele cu „incuietori anti-alcool" care vor opri in mod automat motorul daca soferul este beat.

Noul regulament va intra in vigoare la 1 decembrie 2011, exact inainte de perioada sarbatorilor de iarna. Incuietorile vor fi activate de respiratia soferului. Astfel, la urcarea in masina, el va trebui sa sufle pentru a i se masura alcolemia, iar procesul va fi repetat de cateva ori pe durata calatoriei.

In momentul in care se detecteaza ca nivelul de alcool din sange este mai ridicat decat limita legala admisa, motorul va fi oprit.

Incuietorile vor fi instalate pentru doi ani cu posibilitatea de extindere pe sase ani daca soferul continua sa urce la volanul masinii sale beat. In cel mai rau caz, el isi va pierde carnetul si va trebui sa astepte cinci ani pentru a da din nou examenul.

In Olanda, consumul de bere anual este de 1 milion de litri si se inregistreaza 200 de morti din cauza alcolemiei la volan.

Articolul continuă după reclamă

Foto: dallascarcrash.com

VIDEO! Asteroid-gigant studiat de o misiune NASA... 6 lucruri interesante pe care nu le stiai despre bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x