Antena Căutare

România, zguduită de un seism de 7,9 grade Richter! Cel mai mare cutremur din istoria țării s-a resimțit până în Marea Egee și Grecia! Uite ce s-a întâmplat!

România a fost zguduită în urmă cu ceva timp de un cutremur devastator, ce a avut 7,9 grade pe scara Richter.

România a fost zguduită în urmă cu ceva timp de un cutremur devastator, ce a avut 7,9 grade pe scara Richter.

S-a întâmplat pe 26 octombrie 1802, atunci când a avut loc un puternic de 7,9-8,2 grade pe scara Richter. A fost atât de puternic, încât unda de șoc s-a simțit inclusiv la Moscova, Sankt Petersburg, Marea Egee, Kiev și Insula Creta.

„cocoşii, câinii, caii, boii dau de mai nainte semne de o groază nepricepută şi când au început sguduielile, ceva asurzitor şi ne mai auzit, nesce strigăte, sbierete, mugete, urlete s’au ridicat către ceruri, amestecându-se cu sgomotul duduiturilor cari se rotocoliau pe sub pământ, ca n faimosul tum cardine tellus subsedit, al lui Lucaniu. Fiă-care se aştepta ca pământul să-i crape sub picioare şi să-l înghită în adâncurile sale” (Ionnescu-Gion)

A durat două minute și jumătate, atunci fiind și momentul în care s-a prăbușit Turnul Colței, cea mai înaltă construcție din București la momentul respectiv.

Istoricii spun că seismul a fost atât de puternic, încât pământul s-a despicat, de acolo ieșind apă și catran. Se pare că acesta a fost cel mai devastator cutremur din istoria Bucureștiului, căci orașul a fost complet transformat de acest eveniment.

Domnul Constantin Ipsilanti a ordonat apoi reconstrucția orașului din temelii, moment în care Capitala și-a schimbat radical aspectul.

Uite ce a făcut acest bărbat ca să își ceară iubita în căsătorie! Sute de mii de oameni au rămas fără cuvinte când au vă... REMEMBER MIROBOLANT. Seara când BOC a făcut POC!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x