Antena Căutare

S-a deschis prima biserica din lume pentru ATEI! Enoriasii "se roaga" pe muzica pop si iau lectii de fizica

In Londra, s-a deschis prima biserica pentru cei care nu cred in niciun Dumnezeu. Desi intalnirile se tin doar de cateva duminici, biserica ateilor a devenit deja neincapatoare. La fiecare slujba participa cateva sute de oameni.

Sanderson Jones este un comediant care joaca rolul preotului si de o luna tine predici in prima biserica a ateilor.

"Haideti sa nu acordam titulaturi in joaca. Cand primesti un titlu, primesti de asemenea o roba si o palarie amuzanta", a spus Jones.

Nici el, nici "enoriasii" sai nu cred in divinitate.

"Nu este nicio indoiala, imi place Dumnezeu, doar ca nu cred ca El", a marturisit "preotul".

Biserica pentru atei este de fapt un loc in care se canta melodii pop, iar in loc de rugaciuni oamenii tin momente de reculegere. Iar intre doua pauze, oamenilor li se tine o lectie de fizica.

"Ganditi-va! Toti atomii si toti atomii din mana voastra au fost creati de un dezechilibru antimaterie, cu o probabilitate de un miliard la unu, intr-un trilion al unui trilion de secunda si a dat nastere universului", este un fragment din predicile care se tin in biserica ateilor.

La sfarsitul fiecarei "slujbe" oamenii fac un fel de cheta. Asta pentru a-l plati pe cel care i-a calauzit in universul non-credintei.

Observator Special: Oamenii pentru care 1 Aprilie este in fiecare zi... Doi deputati francezi, surprinsi jucand Scrabble in Parlament! Se vota legea privind casatoriile intre homosexuali......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x