Antena Căutare

Sapunul magnetic pentru curatarea mediilor poluate

Oamenii de stiinta britanici au produs primul detergent magnetic, care ar putea imbunatati procedurile de curatare a mediilor poluate.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au realizat detergentul prin divolvarea de fier in clor si ioni de brom, compusi chimici similari cu cei care se gasesc in apa de gura si balsamul de rufe.

Cantitatea de fier adaugata in plus creeaza centri metalici in particulele detergentului. Astfel, detergentul poate fi atras de magneti.

Pentru ca raspunde la actiunea unui camp magnetic, detergentul este foarte util in curatarea petelor de petrol din ape. Dupa ce dizolva combustibilul, poate fi atras la suprafata de catre niste magneti, fara sa ramana in apa si sa o polueze.

Oamenii de stiinta au cautat mult timp o metoda de a elimina intr-un mod ecologic combustibilul din ape. Desi s-a gasit o solutie, reprezentantii Societatii Regale pentru Protectia Pasarilor au declarat ca efectele acestei poluari pot persista in mediu timp de zeci de ani, in ciuda unei operatiuni de curatare cu detergentul recent descoperit.

Foto: University of Bristol

Vezi ce a patit un britanic agresat de prietena!... O batrana a trait sapte zile blocata in masina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x