Antena Căutare

Ştiai că locuieşti într-un cartier blestemat? Mărturiile îngrozitoare ale unui femei: "Sunt zeci de suflete acolo, jos, care ne cheamă"

Balta Albă - un cartier cu o poveste parcă desprinsă din filme. Bătrânii spun că aici sunt zeci de locuri bântuite şi că sufletele celor trecuţi în "lumea de dincolo" nu şi-au găsit liniştea.

Balta Albă - un cartier cu o poveste parcă desprinsă din filme. Bătrânii spun că aici sunt zeci de locuri bântuite şi că sufletele celor trecuţi în "lumea de dincolo" nu şi-au găsit liniştea.

Primele date istorice ale cartierului datează din anii 1813-1814, de pe vremea lui Ioan Gheorghe Caragea, domnitorul fanariot al Țării Românești. În acea perioadă, Bucureștiul a fost cuprins de o epidemie de ciumă bubonică, pe care toată lumea o ştie drept „Ciuma lui Caragea“. Atunci au murit peste 50 000 de oameni. Balta Albă era cartierul unde se afla o groapă de var unde erau duse și topite cadavrele ciumaților. Din cauza ploilor, varul ieșea la suprafață, formând bălți albe.

"Sosirea acestui domn în Bucureşti a fost semnalul unor mari calamităţi în ţară. Chiar în noaptea instalării sale, Palatul Domnesc din Dealul Spirii a ars până la temelii şi Curtea Domnească a devenit Curtea arsă", scrie istoricul George Potra în cartea "Din Bucureştii de ieri". Nici nu se stinsese bine focul din Dealul Spirii, că unul dintre oamenii lui de încredere, venit de la Constantinopol, cade la pat, bolnav de ciumă, potrivit jurnalul.ro.

"Sunt zeci de suflete acolo, jos, care ne cheamă"

O bucureșteancă a povestit, pentru Antena3, că blocul din Balta Albă în care a trăit pare lovit de blestem și că experiențele sale par să dovedească că sufletele morţilor de acum două secole încă se zvârcolesc în pământ.

"Nu sunt deloc superstiţioasă, nu cred în paranormal, însă acolo se petrece ceva straniu, ceva necurat. În grădiniţa împrejmuită din faţa blocului, acolo unde au şi căzut cei ce s-au aruncat, nu creşte absolut nimic, terenul este mereu uscat şi crăpat. Vecinii s-au tot străduit să planteze flori şi copăcei, dar nimic verde nu rezistă. Creşte ce creşte şi, în câteva luni, moare. Totul a început când s-a sinucis Marcela. Locuia la etajul opt. O visasem pe Marcela care mă ruga să nu îi dau de pomană nimic. Dimineaţă, am aflat că se aruncase de la etaj, pe la ora 1. M-am înfiorat toată, dar mi-am spus că nu a fost decât o coincidenţă. Apoi s-a aruncat de la etaj Mitică. Tot noaptea s-a sinucis. În jurul orei morţii lui, l-am visat. Am simţit cum cineva mă veghează în somn. Deşi dormeam, i-am auzit paşii, apoi i-am simţit respiraţia. M-a luat în braţe şi m-a strâns atât de tare, că mi-au trosnit oasele. Parcă se agăţa de mine să nu plece. 'Nu am vrut să mor, mi-a şoptit. Sufletele m-au luat. Sunt zeci de suflete acolo, jos, care ne cheamă'. Apoi, mi-a dat drumul şi m-am trezit. A fost cea mai terifiantă experienţă din viaţa mea!

Mă tot întreb de ce mi s-au arătat tocmai mie aceste suflete. Nu sunt nici credincioasă şi nici nu cred în fenomene paranormale, însă toate aceste evenimente şocante şi atât de stranii m-au determinat să mă mut din acel bloc. Mi-este foarte clar că e ceva legat de acel teren. Poate că sufletele celor care au murit de ciumă şi au fost zăvorâte în Balta Albă sunt neliniştite şi îşi cer tributul, pentru sacrilegiul de a nu fi fost înmormântaţi creştineşte", a povestit femeia.

Sursa: jurnalul.ro

Galerie FOTO impresionantă! Așa arată cele mai curate orașe din lume... Cum a reușit un copil să ardă un SFERT de București, chiar de Paște! „Focul cel mare”, ziua în care au pierit 2.000 de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x