Antena Căutare

Teorii despre apariția omului pe Pământ!

De unde vin oamenii? Ca în orice dilemă majoră, depinde pe cine întrebi. De exemplu, un astrofizian ar spune că elementele chimice din compoziția organismelor noastre vin din nucleu stelar

De unde vin oamenii? Ca în orice dilemă majoră, depinde pe cine întrebi. De exemplu, un astrofizian ar spune că elementele chimice din compoziția organismelor noastre vin din nucleu stelar.

Pe de altă parte, un biolog care susține evoluția va spune că asemănarea ADN-ului nostru cu cel al primatelor ne dă de înțeles că ne tragem din maimuțe. Lisa Randall, fizician teoretic la Universitatea Harvard, pe de altă parte, ar o viziune și mai atipică, pe care o descrie în cartea sa, numită Dark Matter and the Dinosaurs. Randall a mai scris și alte cărți populare, legate tot de știință, cum ar fi Warped Passages: Unravelling the Mysteries of the Univere’s Hidden Dimensions.

În timp ce studia la Harvard, a explorat fizica particulelor și cosmologia. În cele mai recente studii, ea a formulat o idee potrivit căreia extincția dinozaurilor e strâns legată de materia neagră, despre care astronomii spun că reprezintă cam 85% din toată materia din Universul nostru. Acum 66 de milioane de ani, o cometă imensă a distrus cam 75% dintre speciile care populau atunci Pământul. Printre supraviețuitori, totuși, au fost primatele mici, iar în următorii 66 de milioane de ani, aceste primate au evoluat într-atât încât să meargă pe două picioare și să învețe să livreze pizza.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

O fantomă a apărut pe autostradă! Șoferul a filmat momentul în care încearcă să ocolească spiritul! (VIDEO)... Rețeta care te scapă de dureri în gât în câteva ore!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x