Antena Căutare

Terifiant! Ultimele cuvinte ale piloţilor înainte de prăbuşire: “Asta e tot, oameni buni! Vom muri”

Conform statisticilor, călătoria cu avionul este cel mai sigur mijloc de transport, probabilitatea unui accident cu victime fiind mult mai mare în cazul unui drum cu maşina, cu trenul sau pe apă. Desigur, de-a lungul timpului au existat şi tragedii aviatice care au şocat întreaga planetă

Conform statisticilor, călătoria cu avionul este cel mai sigur mijloc de transport, probabilitatea unui accident cu victime fiind mult mai mare în cazul unui drum cu maşina, cu trenul sau pe apă. Desigur, de-a lungul timpului au existat şi tragedii aviatice care au şocat întreaga planetă

Cu ajutorul cutiilor negre, pe lângă cauzele prăbuşirii se pot găsi şi ultimele conversaţii pe care piloţii le-au avut cu turnurile de control. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:

“Offf, e grav!”

Ultimele cuvinte ale piloților ruși înainte ca avionul TU-154 să se prăbușească au fost "Off, e grav!". Înregistrarea discuţiilor din carlingă arată că unul dintre piloți a descoperit că flapsurile ce menţin portanţa avionului nu răspund la comenzi, iar după câteva secunde, a anunţat Turnul de Control că se prăbuşeşte.

92 de oameni au murit în accidentul din 2016. Cei mai mulţi făceau parte dintr-un celebru cor al Armatei Roşii, care a cântat şi în România. Artiştii mergeau în Siria să cânte de sărbători pentru piloţii ruşi care participă la operaţiunile militare din Asia.

"Noapte bună, noapte bună, vom muri!"

Acestea au fost cuvintele pilotului de la bordul avionului companiei LOT Polish Airlines, Zborul 5055, care se îndrepta către New York, în 1987. Avionul s-a prăbuşit în Polonia, din cauza unui motor care a explodat, scriu cei de la The Sun.

"Asta e tot, oameni buni! La naiba!"

În cazul zborului Vladivostok Air Flight 352, care a ucis 136 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, prăbuşindu-se în Rusia, ultimele cuvinte ale pilotului, care a pierdut controlul avionului, au fost: „Asta e tot, oameni buni! La naiba!“

"Nu face asta!"

2016. Un Boeing 737 de la compania FlyDubai s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo extreme de vânt şi ploaie. Ultimele cuvinte ale pilotului avionului au fost „nu face asta“ şi se adresa unui alt membru al echipajului. Avionul a explodat în secunda următoare, ucigând cele 62 de persoane de la bord.

"La naiba, suntem morţi"

Zborul 447 al Air France s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, în 2009. Cutia neagră a fost recuperată abia după doi ani de la tragedie. Înainte de impactul care a ucis cei 228 de oameni de la bord, pilotul a strigat „La naiba, suntem morţi“.

"Situaţia nu arată prea bine, nu-i aşa?"

Zborul 901 al companiei aviatice Air New Zealand s-a sfârşit tragic, avionul prăbuşindu-se în crestele muntelui vulcanic Erebus, ucigând cei 257 de pasageri aflaţi la bord. În urma unei erori tehnice, zborul a fost direcţionat greşit pe o rută aviatică în Antarctica.

„Mamă, te iubesc!“

Avionul 182 al companiei Pacific Southwest Airlines a intrat în coliziune cu o aeronavă de mici dimensiuni în 1978, ucigând 135 de oameni, printre care doi copii. Şapte alte persoane au fost ucise la prăbuşirea în San Diego, North Park.

"Am tras în direcţia greşită maneta care controlează motorul"

La numai două minute de la decolarea din aeroportul Taipei Songshan, avionul companiei TransAsia Airways 235 s-a prăbuşit fatal, în 2015. Au existat doar 15 supravieţuitori din cei 53 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, aflaţi la bordul aeronavei. Pilotul a oprit singurul motor funcţional al avionului, după ce celălalt motor se defectase.

FOTO: Faţă de ÎNGER şi corp de CULTURIST! Ea este FATA de care toţi BĂRBAŢII se feresc... Iadul trăit de românce în bordelurile Germaniei, cu circa 500 de clienți lunar! ”Ne este frică că am putea fi omorâte! E...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x