Antena Căutare

TE BAGI? TEST VECHI DE 180 de ani. Prima fotografie cu OAMENI. Tu vezi doi, dar sunt mai mulți! NIMENI nu i-a găsit pe toți!

În 1838, Louis Daguerre realiza prima fotografie în care apăreau oameni. Ironic sau nu, aceștia nu știau că aveau să facă parte din istoria umanității. Pentru că expunerea era lentă, ochiul nostru distinge doar două personaje. În realitate, sunt mult mai multe. Nimeni nu știe, exact, câte!

TE BAGI? TEST VECHI DE 180 de ani. Prima fotografie cu OAMENI. Tu vezi doi, dar sunt mai mulți! NIMENI nu i-a găsit pe toți! Galerie
Domnul își lustruiește pantofii. De unde să știe că e primul om dintr-o poză în istorie?

În 1838, Louis Daguerre realiza prima fotografie în care apăreau oameni. Ironic sau nu, aceștia nu știau că aveau să facă parte din istoria umanității. Pentru că expunerea era lentă, ochiul nostru distinge doar două personaje. În realitate, sunt mult mai multe. Nimeni nu știe, exact, câte

Pentru că posedă niscavai forme rubensiene, bărbatul cu mustăcioară e asudat olecuță. Are nițeluș peste 50 de ani, șade aplecat peste al său aparat - Daguerreotypul -, fereastra e deschisă spre ”Boulevard du Temple”. Aici va trage poza! E primăvara lui 1838, omul se intitulează LOUIS DAGUERRE, dispozitivul - în fond, un aparat de fotografiat - îi poartă numele, iar el se pregătesște să tragă prima imagine din istoria umanității cu personaje!

Louis e ”fiert” pe fotografie de ceva vreme. Se găsise cu alt nebun frumos, Nicephore Niepce, și, dimpreună, puseseră pamperși aparatelor de tras imagini. Pionieri în expuneri și developat, doreau, acum, să prindă și oameni în cadre.

La ora aceea, bulevardul era destul de populat. Însă expunerea e lungă, durează aproape șapte minute, așa că toate mișcările ”dispar”. Un singur bărbat, care așteaptă ca ai săi pantofi să-i fie lustruiți, e prezent în fotografie. E întâiul om care apare în așa ceva, dar el habar nu are. Logic, băiatul care se ocupă de încălțările distinsului domn e și el în cadru, dar îl poți distinge doar cu o lupă!

Finalmente, poza e gata. ”Am dimensionat lumina! I-am arestat zborul!”, urlă Louis!

Are 16 cm x 21 cm, e greu să mai vezi ființe în ea. Cu toate acestea, există! Nimeni, însă, niciodată, nu vor ști câte sunt. Daguerre, discutând cu niște prieteni, spune că a ”tras” și un chip de copil, la un geam. Câteva doamne par a plimba, în cărucioare, niște bebeluși.

Daguerre decedează la 63 de ani. De aproape 180 de ani, omenirea se chinuie să nimerească toate personajele din isprava sa.

Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 20.00, revine "Te cunosc de undeva!"... Povestea emoţionantă a lui Natalie Adams. S-a căsătorit cu ea însăşi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x