Antena Căutare

Un drog din Columbia transforma oamenii in zombi

Scopolamina, sau drogul care anuleaza complet vointa unei persoane, lasand-o totodata constienta, este cea mai periculoasa substanta halucinogena din lume. Drogul mai este cunoscut si sub numele de „Respiratia Diavolului” si este vandut in prezent pe strazile din Columbia, potrivit Jurnalul.

Drogul este cu atat mai periculos cu cat nu are gust si nici miros. Conform lui Demencia Black, un dealer de droguri din Bogota, capitala Columbiei, este de ajuns ca substanta sa fie suflata in fata unui trecator pe strada, pentru ca persoana respectiva sa intre in doar cateva minute sub influenta acesteia.

Mai mult decat atat, Demencia Black a afirmat ca un gram de scopolamina este similar cu un gram de cocaina, insa „mult mai rau". De ce spune barbatul acest lucru? Pentru ca substanta are efectul de a transforma oamenii in zombi, blocandu-le complet amintirile.

„Respiratia Diavolului" este atat de puternica, incat reuseste sa elimine complet vointa victimei sale. De aceea si CIA a utilizat, in timpul Razboiului Rece, acest drog in interogatoriile sale, cu speranta de a avea acelasi efect ca si un ser al adevarului. Problema a fost ca, din cauza compozitiei chimice, drogul induce halucinatii puternice, chiar si moartea, in doze mari.

Denumirea de „Respiratia Diavolului" este derivata dintr-un arbore care se gaseste frecvent in America de Sud - Borrachero - si se traduce „copacul care te imbata".

In urma cu cateva decenii, scopolamina a fost folosita impreuna cu morfina ca si calmant al pacientilor cu boli nervoase. In prezent, ea este folosita in medicina sub forma de „Dexamphetamin" ca inlocuitor de drog pentru cei dependenti de stupefiante.



Foto: net1news.org

VIDEO! SUA: A supravietuit trei zile intr-o rapa, dupa un accident de masina... Cea mai mare constructie din piese de lego are 31,9 metri inaltime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x