Antena Căutare

VIDEO! Cel mai lung cuvant din lume se pronunta in trei ore si jumatate

Cel mai lung cuvant din lume are 189.819 litere si se foloseste pentru a denumi cea mai mare proteina, care ajuta la contractia muschilor. Pentru a pronunta acest cuvant ai nevoie de trei ore si jumatate, dar un tanar din Rusia a avut suficienta rabdare, incat sa se filmeze rostindu-l.

Cuvantul este atat de lung pentru ca face referire la o proteina si combina toate elementele chimice din care este compusa. Dmitry Golubovsky nu a rostit cuvantul continuu, ci a combinat mai multe inregistrari, in care se vede cum ii creste barba si i se ofileste planta de pe birou.

Desi este cel mai lung cuvant din lume, nu se gaseste in dictionarul limbii engleze. Motivul este faptul ca lingvistii nu s-au pus de acord daca denumirea unei substante chimice poate fi inclusa intr-un dictionar.

Foto: Huffington Post

Cea mai mare tragedie maritima din istorie a fost provocata de un roman: 9.400 de oameni ucisi, 4.000 de copii... GALERIE FOTO! Va mai amintiti: Sandybelle, ce moaca de copil tembel!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x