Antena Căutare

VIDEO! Fosile de moluste in marmura statiei de metrou Politehnica

O calatorie cu metroul poate fi ca o excursie in timp, pana in perioada cretacicului. Placile de marmura din statia Politehnica din Bucuresti contin organisme de mare fosilizate. Asta au descoperit specialistii. O veste buna pentru oficialii de la metrou care vor acum sa le scoata in evidenta, intr-un muzeu inedit.

Mii de bucuresteni trec zilnic, nepasatori, peste aceasta comoara. O recunosc doar specialistii, ingrijorati ca s-ar putea pierde odata cu timpul.

Statia Politehnica a fost construita in 1983, cu materiale aduse din Apuseni. Nimeni nu banuia ca placile din munti au format candva albia unui ocean preistoric. Pana acum, nimeni nu a fost interesat de conservarea acestui ocean pietrificat.

Iar valoarea acestor placi este, in opinia specialistilor, foarte greu de estimat. Proiectul va costa cateva sute de mii de euro si va fi construit cu bani proveniti de la sponsori, spun autoritatile.

Cea mai veche carte din Europa, vanduta cu 9 milioane de lire sterline... VIDEO! Cel mai batran maratonist din lume are 101 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x