Antena Căutare

VIDEO! Inventie: ochelarii antidot pentru orbire

Un antidot la orbire a fost prezentat la expozitia stiintifica de vara de la Londra. Nu e vorba de un medicament, ci de o pereche de ochelari. Cu ajutorul lor, cei cu grave probleme de vedere vor putea distinge obiecte sau siluete.



"Avem o tehnologie care simuleaza orbirea si, cu ajutorul unor ochelari pe baza de LED-uri, oamenii isi pot da seama daca formele si culorile stralucitoare sunt de ajuns pentru a evita obstacolele", spune doctorul Stephen Hicks.

Pe cat de incredibil pare gadgetul, pe atat de simple sunt explicatiile inventatorilor. Ochelarii sunt prevazuti cu doua camere video conectate la un microcip care are rolul de a simplifica imaginile inregistrate.

Din microcip, semnalul este trimis catre lentilele ochelarilor, prevazute cu leduri. Acolo se formeaza imaginea propriu-zisa, usor de sesizat chiar si pentru cei care abia pot distinge daca e zi sau noapte afara. Asa se pot feri de obstacolele aflate in calea lor. Cercetatorii spera ca ochelarii vor fi scosi la vanzare de anul viitor.

Foto: engadget.com

FOTO! Uite soparla care bea apa din ochi!... VIDEO! Vezi cum arata un sarpe cu doua capete!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x