Antena Căutare

Mașini inscripționate ilegal și ceasuri ținute încontinuu pe ”ocupat” pentru a nu fi deranjați pe Poliție! Oamenii legii au amendat peste o sută de taximetriști

Poliţiştii au dat peste o sută de sancţiuni taximetriştilor din zona Aeroportului ”Henri Coandă” şi de la Gara de Nord, în urma unor verificări făcute între 6 iulie şi 6 august, fiind, de asemenea, retrase 27 de certificate de înmatriculare şi suspendate trei permise de conducere.

Poliţiştii au dat peste o sută de sancţiuni taximetriştilor din zona Aeroportului ”Henri Coandă” şi de la Gara de Nord, în urma unor verificări făcute între 6 iulie şi 6 august, fiind, de asemenea, retrase 27 de certificate de înmatriculare şi suspendate trei permise de conducere.

Poliţişti de la Direcţia de Poliţie Transporturi şi de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române au făcut verificări, în perioada 6 iulie – 6 august, în zona Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti şi în zona Gării de Nord, fiind vizat transportul în regim de taxi.

”Principalele obiective ale poliţiştilor au fost depistarea taximetriştilor care nu sunt autorizaţi, diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat”, precizează Poliţia Română.

Poliţiştii au verificat 297 de autovehicule, fiind date 111 sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 pentru încălcări ale Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 95 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare, iar trei permise de conducere au fost suspendate.

În 7 iulie, poliţiştii au descoperit în trafic un autoturism inscripţionat şi colantat taxi, condus de un bărbat de 33 de ani, care nu avea autorizaţie de transport persoane în regim taxi, având aparatul de taxat în funcţiune, pe poziţia ocupat, arată Poliţia Română. Bărbatul a fost amendat cu 2.500 de lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat, fiind dispusă reţinerea plăcuţelor de înmatriculare pentru şase luni. Totodată, aparatul de taxat a fost ridicat în vederea continuării verificărilor, acesta având sigiliul deteriorat.

Tot în 7 iulie, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism care realiza curse în regim de taxi, constatând că maşina avea defecţiuni grave la mecanismul de direcţie şi anvelope uzate. Astfel, bărbatul care conducea a fost amendat, fiindu-i suspendat permisul de conducere şi retras certificatul de înmatriculare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x