Antena Căutare

Anchete cu mana pe biblie, pentru votul la referendum

Interogati cu mana pe Biblie! De o asemenea ancheta au avut parte zeci de sateni. Procurorii DNA, veniti de la Bucuresti, au incercat sa afle de ce in mai multe localitati din Olt prezenta la referendum a fost de peste suta la suta.

In judetul Olt, prezenta la unele sectii de vot a atins cote greu de imaginat. Astfel, la mai multe sectii de vot din judet s-a inregistrat o prezenta de peste 200% in ziua referendumului. Tocmai de aceea, procurorii au decis sa faca o vizita in teritoriu pentru a verifica cum de s-a ajuns la anumite sectii de vot din mediul rural sa fie atat de multe persoane inscrise pe listele suplimentare si cum s-a facut ca in ziua votului procentele sa se apropie de suta la suta in aproape toate sectiile de vot dintr-o comuna sau alta.

Potrivit presedintelui PSD Olt, Paul Stanescu, procurorii Directiei Generale Anticoruptie au inceput ancheta in judetul Olt lunea trecuta, iar pana acum au verificat mai multe sectii de votare din aproximativ 20 de localitati. "Procurorii DNA sunt in judetul Olt de mai bine de o saptamana si au verificat foarte multe sectii de votare, unde a fost inregistrata o prezenta mare la vot. Spre exemplu, astazi, sunt in Piatra-Olt, Vitomiresti si Samburesti. Eu nu am fost chemat, insa am informatiile de la primari si membrii PSD care au fost prezenti in sectiile de votare in ziua referendumului", a precizat Paul Stanescu.

Edilul sef din Piatra Olt a explicat, de exemplu, ca localitatea sa este pozitionata la un nod de cai ferate, dar si pe drumul national, iar cinci dintre cele sapte sectii de vot au fost pozitionate in gara si chiar la soseaua principala si asa se face ca s-au nimerit atat de multi votanti. In plus, primarul mai spune ca locuitorii comunei au iesit la toate alegerile din trecut in numar mare la vot.

De asemenea, procurorii DNA au inceput ancheta si in localitatea Barasti, unde au audiat mai multe persoane."Au venit in localitatea noastra trei procurori de la DNA. Am fost audiat si eu in calitate de martor. Nu au vrut sa-mi spuna mai multe, doar mi-au pus intrebari despre cum s-a desfasurat referendumul. Stiu ca au fost audiati presedintii din doua sectii de votare si ceilalti membri si observatori. In comuna noastra au fost trei sectii de votare, insa doar la doua se face ancheta, acolo unde prezenta depaseste suta la suta. De altfel, la una dintre sectii prezenta a fost de 200 la suta", a precizat Vergil Gealapu, primarul localitatii Barasti.

Ancheta procurorilor DNA va continua si in zilele urmatoare in alte localitati.

Ion Iliescu: ”Haite de procurori dau navala peste oameni. Parlamentul sa cheme la ordine Parchetul"... Referendumul, sub lupa procurorilor: 528 de dosare penale privind posibile fraude electorale ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x