Antena Căutare

Boc il contrazice pe Basescu: "Viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare"

Pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare, a declarat Emil Boc. Premierul l-a contrazis astfel pe presedintele Traian Basescu, care joi a refuzat sa promulge legea pensiilor, pe motiv ca prevederea referitoare la egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei nu este una corecta din punctul de vedere al realitatii socio-economice.

"Pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare. Oricum, decizia in acest sens este la mana Parlamentului", a declarat Boc.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a comentat decizia sefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor si a declarat ca este "o mana intinsa opozitiei". Aceasta a precizat ca reprezentantii opozitie au sansa de a-si corija comportamentul.



Primul-ministru Emil Boc si presedintele Camerei Deputatilor participa vineri, la Poiana Brasov, la reuniunea liderilor PDL cu primarii de comune ai Partidului Democrat Liberal.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a hotarat sa nu promulge Legea pensiilor si sa o retrimita in Parlament. Seful statului si-a motivat decizia prin faptul ca prevederea referitoare la egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei nu este una corecta din punctul de vedere al realitatii socio-economice in care se afla Romania. In urma cu circa doua saptamani, seful statului declara, insa, ca acest egalizarea varstei de pensionare este necesara.

Legea pensiilor ar putea fi retrimisa spre promulgare peste cel putin trei saptamani... Presedintele a respins Legea pensiilor. Problemele raman nerezolvate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x