Antena Căutare

CCR amana decizia privind asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat cu o saptamana decizia privind asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei. Dupa ce Guvernul a anutat ca intentioneaza sa-si asume raspunderea, Mircea Geoana a declarat ca va depune a sesizare catre Curtea Constitutionala in legatura cu existenta unui conflict intre institutiile statului in cazul Legii educatiei. Presedintele Senatului a explicat ca actul normativ se afla in procedura legislativa la Senat si ca nu poate fi restras.

Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a raspunderii pe Legea educatiei a fost luata din doua motive. Primul il reprezinta faptul ca Legea este blocata in Senat inca din luna mai. Cel de-al doilea motiv, sustine premierul, consta in necesitatea modernizarii statului roman.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de preformante.

Emil Boc, "ingropat" de dosare in Parlament: Premierul nu si-a putut incepe discursul... Banner ironic la motiune: Anastase=Frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x