Antena Căutare

Vezi toate detaliile despre presedintele interimar Crin Antonescu!

Crin Antonescu a fost desemnat presedintele interimar al Romaniei, dupa ce Traian Basescu a fost suspendat. Acesta isi va exercita functia pana la referendumul din 29 iulie.

George Crin Laurentiu Antonescu s-a nascut in Tulcea, pe 21 septembrie 1959. Inca de mic a fost pasionat de literatura si de istorie, astfel incat, in liceu, participa la mai multe olimpiade nationale, unde ia premiul I.

In 1979, devine student al Facultatii de Istorie de la Universitatea din Bucuresti, iar in 1985 isi incepe cariera de profesor la scoala din satul Stioborani, din judetul Vaslui, unde preda istoria, franceza si sportul.

In 1980, Antonescu se intoarce in Tulcea ca profesor, la scoala din Niculitel. Tot aici, detine functia de curator la Muzeul de Istorie si Arheologie din oras, iar in 1990 isi reia activitatea didactica la liceul "Spiru Haret".

In acelasi an, infiinteaza "Gazeta de Tulcea", un ziar distribuit gratuit, apoi devine presedinte al filialei PNL din Tulcea.

In 1995, este ales vicepresedinte al PNL, iar apoi liderul delegatiei liberale din Camera Deputatilor.

Crin Antonescu a detinut functia de ministru al Tineretului si Sportului, intre 1997 si 2000.

In 2000, redevine parlamentar pe listele PNL si purtatorul de cuvant al partidului, iar in 2007 devine vicepresedintele formatiunii.

In martie 2009, Antonescu a devenit presedinte al PNL si candidatul oficial la presedintie din partea formatiunii. La alegerile din 22 noiembrie 2009, Antonescu a terminat pe locul al treilea, cu 20,02% din voturi, iar in turul doi de scrutin acesta l-a sustinut pe Mircea Geoana, candidatul din partea PSD.

In decembrie 2009, Antonescu a devenit senator PNL si vicepresedinte al Senatului.

Dupa revocarea din functia de presedinte al Senatului a lui Vasile Blaga la inceputul lunii iulie, Antonescu ii ia locul fiind ales prin vot parlamentar.

Vineri, 6 iulie, Traian Basescu este suspendat din functia de presedinte. Curtea Constitutionala a decis ca procedura a fost respectata. Astfel, Crin Antonescu devine presedintele interimar al Romaniei, pana la referendumul din data de 29 iulie.

FOTO: Intact Images

Vezi aici ce alti presedinti din lume au fost la un pas de suspendare!... CCR: Basescu, demis de 50%+1 din electorat, nu din cei care se prezinta la referendum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x