Antena Căutare

Criza? Inca 70 de milioane de lei pentru amenajari de parcuri si sali de sport

Sub pretextul ca trebuie sa ajute autori­tatile locale aflate in dificultate finan­ciara, Guvernul a alocat 70 de mili­oane de lei pentru diverse primarii din orase si comune.

Din aceasta suma, 24,4 milioane de lei sunt destinati finan­tarii unor obiective de investitii. Din lista nominala publicata in Monitorul Oficial reiese ca printre aceste investitii se nu­ma­ra si reamenajarea de parcuri, pen­tru care Executivul a alocat 600.000 de lei.

Doar pentru reabilitarea parcului din zona centrala a orasului Bals, judetul Olt, Cabinetul Boc a „investit" 290.000 de lei. Pentru amenajarea ori modernizarea a sapte sali de sport a fost alocata suma de un milion de lei, din care doar pentru amenajarea terenului de sport din comu­na Ianca, judetul Olt, au fost apro­bate 230.000 de lei.

In aceeasi lista de prioritati se rega­seste si construirea unei capele mor­tua­re in comuna Danesti, judetul Harghita, obiectiv pentru care guvernul a donat 138.000 de lei. Pentru reabilitarea a 12 ca­mine culturale sunt cheltuite alte 755.000 de lei. Pe langa cele 24,4 mili­oane destinate unor astfel de investitii, alte 45,5 milioane de lei au fost destinate pen­tru finalizarea unor cheltuieli cu­ren­te si de capital ale unor autoritati admi­nis­trativ-teritoriale.

Din totalul fon­durilor, 33,9 milioane de lei au fost acor­dati primariilor conduse de PDL. Banii provin de la bugetul de stat, prin Fon­dul de rezerva al guvernului. Teo­retic, din acest fond seful Executivului ar trebui sa cheltuiasca in situatii excep­tionale.

Reguli mai stricte pentru evitarea alocarilor discretionare

Potrivit executiei bugetare preli­minare, in 2010 prim-ministrul a avut la dispozitie, prin fondul de rezerva al guvernului, 1,765 miliarde de lei. Prin Le­gea bugetului de stat pe acest an, suma initiala alocata a fost de 180 de milioane de lei, fiind ulterior majorata prin rec­ti­ficari bugetare.

Tot articolul, in Financiarul

Inchisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2009!... Radu Moldovan, PSD: PDL ar trebui sa dispara de pe fata Pamantului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x