Antena Căutare

CSAT: Romania si-a respectat toate angajamentale pentru aderarea la spatiul Schengen

Membrii CSAT au discutat, azi, despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, concluzia fiind ca tara noastra si-a respectat toate angajamentele la acest capitol. "In cadrul sedintei au fost trecute in revista rezultatele foarte bune ale evaluarilor realizate de catre Comisia Europeana si au fost stabilite prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor au fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol", se arata in comunicat

De asemenea, Presedintele Traian Basescu a aratat, in sedinta CSAT de joi, ca MAI trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate si sa manifeste toleranta zero in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii personalului MAI.

Presedintia mentioneaza ca in sedinta CSAT a fost discutata si aprobata Strategia Nationala de Ordine Publica care stabileste ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu in domeniul ordinii publice.

"A fost stabilita ca prioritate in domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 - 2013 intensificarea activitatii impotriva fenomenului infractional, in special asupra criminalitatii organizate si transfrontaliere si terorismului. Presedintele Traian Basescu a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate. In acest sens, presedintele Romaniei a accentuat necesitatea unei politici de toleranta zero in cazul incalcarii legii, inclusiv in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii fizice a personalului M.A.I.", se arata in comunicatul Presedintiei.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii este autoritatea administrativa autonoma investita, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si siguranta nationala.

Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt ministrul Apararii, ministrul Administratiei si Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justitiei, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ministrul Finantelor Publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

Sursa: Jurnalul National

Basescu, la sedinta CSAT: MAI trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor... PSD se pregateste de guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x