Antena Căutare

Elena Udrea: Cei care se opun Legii Capitalei si-au intrat in rolul de "baroni de Bucuresti"

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, ii acuza pe cei care se opun Legii Capitalei ca nu sustin proiectul "pentru ca si-au intrat in rolul de care au propriile lor curti". Intr-o postare pe blogul personal, Udrea explica motivele pentru care sustine aceasta lege si precizeaza ca nu il sustine pe Oprescu, despre care spune ca este "cel mai prost primar pe care l-a avut Bucurestiul vreodata".

"In presa au aparut speculatii referitoare la Legea Capitalei, care ar urma sa reglementeze modul in care se iau deciziile pentru Bucuresti. Exemplul tuturor capitalelor europene, fara exceptie, arata ca Bucurestiul are nevoie de o reforma administrativa si chiar politica. Nu putem pastra acest model ceausist desavarsit pe vremea lui Adrian Nastase: sase orase intr-unul singur, fiecare cu aparatul sau administrativ",


Liderul PDL Bucuresti il acuza pe Ludovic Orban ca a impiedicat, pe vremea Aliantei D.A., revenirea la starea de dinainte de anul 2000. Udrea sustine ca "in acest moment, nu exista aproape niciun nivel de conlucrare intre primarii de sector sau intre acestia si Primarul general. Fiecare decide asupra propriei „feude". Primarii au puteri cvasidepline asupra sectoarelor, fara insa a avea in vedere imaginea de ansamblu".

"Cei care se opun acestui proiect o fac pentru ca si-au intrat in rolul de „baroni de Bucuresti", care au propriile lor „curti" si cred ca nimic nu-i mai poate misca din loc. Sunt oameni care s-au dedulcit la banii foarte multi pe care-i au pe mana", mai precizeaza ministrul democrat-liberal.

Elena Udrea subliniaza totodata faptul ca nu incearca sa il sustina pe Sorin Oprescu, pe care il catalogheaza drept "cel mai prost primar" al Capitalei.

Articolul continuă după reclamă

"Legea Capitalei sustinuta de PDL Bucuresti are rolul de a unifica decizia privitoare la dezvoltarea Bucurestiului la nivelul Primarului general. In acest moment, desi este al doilea om politic ca numar de voturi exprimate, atributiile acestuia sunt destul de limitate. Cred ca nu ma poate banui nimeni ca sustin cauza lui Sorin Oprescu, cel mai prost primar pe care l-a avut Bucurestiul vreodata, dar adevarul este ca aceasta dezlanare administrativa provoaca deficiente majore in functionarea orasului", mai noteaza presedintele PDL Bucuresti.

La final, Udrea precizeaza ca propune un referendum pentru adoptarea Legii Capitalei, astfel incat proiectul sa nu fie privit "ca un act politic discretionar".

sursa:Antena3.ro

Victor Ponta: Printr-o alianta PDL-UNPR, tradatorii vor fi oficial incorporati... Gafa marca Elena Basescu! A inventat un nou cuvant: "coordonanta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x