Antena Căutare

Frauda de la Legea pensiilor, reclamata la Strasbourg

Europarlamentarii PSD Daciana Sarbu si Catalin Ivan au atras ieri atentia, in plenul PE de la Strasbourg, asupra fraudei comise de PDL in Parlamentul Romaniei cu prilejul votarii Legii pensiilor.

Mesajul verbal a fost completat de asortarea la tinuta obisnuita a europarlamentarilor a unor tricouri albe pe care este inscriptionat mesajul : "Parlamentul Romaniei, dizolvat de frauda" si "80 nu este egal cu 170".

Daciana Sarbu si Catalin Ivan au adus la cunostinta colegilor europeni faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a falsificat rezultatele numaratorii voturilor (declarand ca au votat 170 de deputati cand numarul celor din sala era de 80), fapt dovedit cu ajutorul camerelor de luat vederi si recunoscut ulterior chiar de lideri ai PDL, iar de la acea data Parlamentul este practic blocat.

"Intr-un stat membru al Uniunii Europene - Romania - democratia este violata, fara teama de consecinte, de insusi partidul aflat la guvernare", a afirmat Daciana Sarbu. Eurodeputata a subliniat ca votul era dedicat unei legi "esentiale" pentru o mare parte din cetatenii Romaniei - proiectul noii legi a pensiilor, care "prevedea cresterea excesiva a varstei de pensionare, egalizarea acesteia intre femei si barbati, precum si o recalculare care inseamna, de facto, diminuarea cuantumului pensiilor pentru un numar mare de pensionari".

Daciana Sarbu a insistat asupra faptului ca, desi frauda a fost evidenta, puterea s-a aratat dispusa sa mearga inainte cu adoptarea legii.

Eurodeputatul Catalin Ivan s-a adresat in mod direct presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, deoarece acesta a fost in plenul Parlamentul Romaniei in urma cu cateva luni pentru a sustine guvernul PDL si masurile de austeritate pe care acesta le promoveaza, intrebandu-l pe acesta daca, in contextul fraudei dovedite la legea pensiilor, ar mai veni in Romania sI ar mai sustine guvernul PDL.

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu a chemat mai multi ministri la discutii, la Cotroceni... Ordonanta privind stimulentele a fost adoptata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x