Antena Căutare

Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea salarizarii

Guvernul si-a angajat astazi raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea salarizarii unitare. Opozitia a anuntat deja ca va depune motiune de cenzura, pentru ca salariile bugetarilor nu revin la valorile de dinaintea taierii cu 25 la suta. Legea prevede ca salariile de baza din sectorul public sa creasca doar cu 15 procente in anul urmator.

UPDATE: "Incet, dar sigur, tara se indreapta spre crestere economica", a declarat marti premierul Emil Boc, prezent in Parlament. Seful Executivului a anuntat ca "in temeiul Articolului 114, guvernul isi angajeaza raspunderea pe Legea salarizarii".

"Cel mai important mesaj pentru personalul platit din fonduri publice este ca va beneficia, anul viitor, de o majorare cu 15% in raport cu salariul din luna octombrie", a declarat Boc.

Guvernul condus de Emil Boc si-a angajat raspunderea pe patru legi in acest an. Este vorba despre Codurile Penal si Civil sau legile austeritatii. Cel mai recent, Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei la sfarsitul lunii octombrie.


Guvernul a adoptat in regim de urgenta amendamentele la legea salarizarii pentru a grabi angajarea raspunderii. Doar sase amendamente din cele 24 propuse de parlamentari au fost aprobate de Executiv. Unul dintre ele reglementeaza statutul functionarilor publici, sustin mai multe surse oficiale, citate de Gandul.

Noua Lege a Salarizarii ii pune pe picior de egalitate pe soferii demnitarilor si pe chimisti. Astfel, cel care conduce masina unui parlamentar castiga aproape 1.100 de lei pe luna, la fel ca un biolog debutant. Absolventii facultatii de medicina veterinara vor primi putin peste 1.100 de lei, la fel ca un mecanic de utilaj, cu mentiunea ca acesta din urma beneficiaza si de vechimea in munca.

Consilierii demnitarilor sunt mai importanti ca inginerii specialisti si programatorii IT. Acestia castiga 1.900 de lei pe luna. in timp ce oamenii care dau sfaturi mai marilor tarii sunt sunt prevazuti in legea salarizarii intocmita de Guvernul Boc cu un salariu de 3.100 de lei. Iar anomaliile continua. Comisarii cu grad profesional superior vor castiga mai putin ca un salvator montan.

Foarte bine platiti vor fi insa reprezentantii Guvernului in teritoriu. Noua Lege a Salarizarii prevede salarii pentru prefecti de cel putin 5.400 de lei. Coeficientul de ierarhizare al acestora este 9, iar acesta se inmulteste cu 600 de lei. Reprezentantii Guvernului in teritoriu care au gradul 2 ajung chiar la aproape 6.000 de lei. Subprefectii vor castiga si ei 5.000 de lei, lunar.

Basescu, pentru Financial Times: "Ar fi o greseala imensa ca romii sa-si schimbe denumirea in tigani"... Cazul Ridzi: Deputatii PDL, indemnati sa voteze printr-un SMS semnat T. Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x