Antena Căutare

În prima vizită oficială în Harghita şi Covasna, Klaus Iohannis a primit în dar drapelul secuiesc. Reacţia preşedintelui a devenit virală

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi primarul din Miercurea Ciuc a devenit virală. Edilul i-a oferit steagul secuiesc, iar reacţia preşedintelei a fost surprinzătoare.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi primarul din Miercurea Ciuc a devenit virală. Edilul i-a oferit steagul secuiesc, iar reacţia preşedintelei a fost surprinzătoare.

Fără să atingă drapelul, l-a pasat celor de la protocol şi a prezentat în faţa oficialilor din Covasna şi Harghita tricolorul.

Preşedintele se ridică în aplauze. Şi are o mutare-surpriză.Drapelul este preluat de consiliera de la Cotroceni, care avea pregătit un alt steag.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc este invitat pe scenă. Insistă cu steagul secuiesc. Şi, din nou, şeful statului îi cere să îl lase deoparte. Au schimbat şi câteva cuvinte în maghiară.

Klaus Iohannis a ascultat imnul naţional al României cu mâna la inimă. Apoi, gazdele au început să cânte. Imnul Ţinutului Secuiesc.

Câteva ore mai târziu, preşedintele le-a spus reporterilor că a fost luat prin surprindere: "Am ascultat, am trecut mai departe."

Liderii locali, împreună chiar cu Episcopul Harghitei şi Covasnei, l-au rugat să se gândească la identitatea lor şi să fie mediator cu privire la cele mai sensibile subiecte.

"Autonomia locală şi regională aşa cum le-am descris ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit pentru că ar inhiba dezvoltarea.", a spus şeful statului.

În prima vizită oficială, în Ţinutul Secuiesc, Klaus Iohannis a refuzat pălinca. Dar a gustat din produsele tradiţionale. A vizitat şi lăcaşuri de cult, iar după-amiază a ajuns şi în Vrancea. La ceremonialul militar care a marcat 100 de ani de la lupta de la Mărăşti.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x