Antena Căutare

Mark Gitenstein: "Este in interesul national al SUA ca Romania sa fie un stat puternic si cu o economie solida"

Este in interesul Statelor Unite ca Romania sa fie puternica, democratica si solida din punct de vedere economic, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, intr-o dezbatere privind diplomatia.

"Principala mea responsabilitate este sa mentin relatiile dintre cei doi sefi de stat si dintre cele doua guverne. In acest sens, vreau o Romanie puternica, democratica si solida din punct de vedere economic, pentru ca este in interesul national al SUA. Vrem o Romanie puternica pentru ca asta inseamna sa fie si un aliat mai sigur si mai stabil pentru SUA si obiectivele sale de securitate nationala", a afirmat Gitenstein.

Oficialul a precizat ca nu este diplomat de profesie, ci avocat, iar atunci cand i s-a propus postul de ambasador s-a gandit, in prima faza, ca nu este potrivit pentru el.

"Am fost rugat de vicepresedintele Biden si presedintele Obama sa ma gandesc sa fiu ambasador. In esenta, ei mi-au explicat ca responsabilitatea mea ca diplomat va fi sa-l reprezint pe presedintele Obama la seful statului din Romania, care este presedintele Basescu. Responsabilitatea mea este sa mentin aceasta relatie", a adaugat ambasadorul SUA.

Mark Gitenstein a amintit, insa, ca are origini romanesti si ca acest lucru, ca ambasador al SUA, ii da o perspectiva unica asupra Romaniei.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Campanie electorala: Un candidat promite "ploaia de Mai, care face malai"... Udrea: USL se lauda cu proiectele PDL-ului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x