Antena Căutare

Mesaj central la mitingul pentru autonomia Tinutului Secuiesc de la Sfantu Gheorghe: "La revedere, Romania"

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a organizat, sambata, de la orele 12:00, la Sfantu Gheorghe, un miting pentru autonomia tinutului Secuiesc, la care au participat aproximativ 3.500 de etnici maghiari.

Mitingul a fost initiat de pastorul reformat Santa Imre, cel care a protestat timp de 50 de zile in fata Colegiului Miko din localitate la adresa condamnarii membrilor comisiei de retrocedare si a renationalizarii cladirii. intre timp, Santa a ajuns candidat din partea PPMT pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal Sfantu-Gheorghe.

Evenimentul a debutat la ora 11:00 cu concertul formatiei TransylMania si a fost urmat de discursurile oamenilor politici din sfera PPMT. Vremea racoroasa si contextul electoral nu au scos in strada la fel de multi oameni ca la mitingul "Ziua Dreptatii", care a avut loc la inceputul lunii septembrie tot la Sf~ntu Gheorghe. In multime s-au aflat si liderii locali ai UDMR Covasna: primarul orasului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, si presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Victor Ponta anunta ca este gata sa treaca peste disensiunile cu Basescu, dupa alegerile parlamentare... Roberta Anastase a devenit evlavioasa pentru a obtine voturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x