Antena Căutare

Nereguli la ANRMAP! Romania va trebui sa returneze milioane de euro catre CE

Un raport de control al Guvernului arata ca fosta conducere a Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) inchidea ochii atunci cand venea vorba de afacerile de partid. Vinovatii vor plati, dar Romania va trebui sa returneze milioane de euro Comsiei Europene pentru incalcarea legii.

Cele mai mari probleme au fost descoperite la unele contracte de achizitie publica incheiate de Primaria Sectorului 3, pe vremea cand era condusa de democrat-liberalul Liviu Negoita. Raportul Corpului de Control al Guvernului arata ca 37 de contracte au fost atribuite ilegal, alte 23 au avut anuntul de atribuire publicat cu intarziere, iar 10 nici macar nu erau mentionate in documentele transmise Comisiei Europene. Cele mai multe din contracte erau pentru modernizarea infrastructurii.

Oficialii de la Bruxelles au cerut detalii despre nereguli dar nu le-au primit la timp. Asa ca tara noastra risca sa plateasca milioane de euro drept sanctiune.

ANRMAP care ar fi trebui sa vegheze la respectarea legii este tocmai cea care a incalcat-o, arata raportul Guvernului. Institutia a preferat sa aplice "avertismente" si nu amenzi. Mai mult, sefa ANRMAP de la acea perioada, Cristina Traila, a avut grija sa anuleze sanctiuni deja aplicate. In total, a prejudiciat bugetul de stat cu 385.000 de lei. Fosta sefa de la ANRMAP nu a dat insa nicio explicatie si a trecut direct la atacuri politice.

"Ii atrag atenentia premierului Victor Ponta ca va plati pentru fiecare cuvant spus fara temei legal", a spus Cristina Traila.

Raportul Corpului de control al premierului va ajunge pe masa autoritatilor de urmarire penala.

Laszlo Tokes: "Romania supercentralizata nu va reusi sa iasa din criza, daca nu se va face descentralizarea si regi... Gigi Becali si-a depus adeziunea la PNL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x