Antena Căutare

"Paruiala" PDL-PSD in instanta: Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu si pretinde daune de 100.000 lei

Revoltata ca senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu i-a legat numele de afacerile si de arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, vineri, ca a depus o cerere de chemare in judecata a parlamentarului social-democrat. Udea ii imputa Olgutei Vasilescu acuzatiile extrem de grave formulate la adresa sa in presa si ii cere daune morale de 100.000 de lei.

"Datorita unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de chemare in judecata a acesteia", a anuntat Udrea, intr-o declaratie data astazi publicitatii.

Elena Udrea arata ca a cerut instantei "sa dispuna obligarea paratei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despagubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.

"Prin aceeasi cerere de chemare in judecata, am cerut instantei sa o oblige pe parata la publicarea, pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, a hotararii judecatoresti pronuntate in cauza la care am facut referire", mai precizeaza Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului aminteste ca, intr-o serie de emisiuni televizate, "parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare" cu privire la o presupusa legatura a sa cu arestarea primarului Craiovei, declaratii grave preluate de multe mijloace de informare - atat scrise, cat si audio-vizuale.

Suma ar urma sa fie donata unei fundatii care va milita pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania.

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale", adauga Udrea.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a sugerat, saptamana trecuta, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca ar exista o legatura intre arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), si faptul ca "firmele Elenei Udrea" care lucrau in Craiova ar fi fost "scoase de pe piata".

"De doua saptamani circula un zvon in Craiova ca Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se stia ca va fi si arestat chiar cu catuse, pentru ca de cateva saptamani au fost scoase de pe piata firmele doamnei Udrea care lucrau in Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat in Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piata", a afirmat Olguta Vasilescu.

Udrea a intervenit telefonic in emsiune, pentru a respinge acuzatiile lui Vasilescu si a o avertiza ca s-ar putea adresa instantei.

Olguta Vasilescu :"Probabil Udrea calculeaza in posete Vuitton"... Premierul, luat la intrebari de sindicalisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x