Antena Căutare

Sondaj CCSB: Pompierii, mai tari ca Basescu, intr-un top al increderii. USL ar castiga cu 57% din voturi alegerile parlamentare

Conform unui sondaj CCSB, USL ar castiga cu 57% din voturi, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Uninunea ar fi urmata la o diferenta foarte mare de PDL cu 18%, PP DD – 12%, UDMR-4%, PRM-3%, PNG sI PER cu cate 2%, iar UNPR sI PNTCD cu cate 1%. Sondajul CCSB mai arata ca doar 24% din cei chestionaii sunt multumiti de activitatea lui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat de presedinte al Romaniei, in timp ce 75% sunt nemultumiti.

De afltfel, 52% dintre cei chestionatI au spus ca merg la vot, 33% ca nu vor merge, iar 15% ca nu sunt in tara.


Sondajul CCSB a testat totodata sI notorietatea sI independentta politica ale noului premier, Mihai Razvan Ungureanu, aratand ca 81% dintre cei chestionatI au o parere buna despre demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului . Astfel, 93% dintre cei chestionatI stiu ca noul premier, fost sef al SIE este noul sef al Executivului. 54% spun ca Ungureanu va reprezenta interesele presedintelui Traian Basescu si ale PDL, 27% spun ca este independent, iar 19% nu stiu/nu raspund. Totodata, intervievatilor le-au fost prezentate mai multe afirmatii despre premierul Ungureanu.

Astfel, 72% dintre repondent au fost de acord ca inlocuirea lui Emil Boc din functia de premier a fost doar o miscare de imagine a lui Traian Basescu, 69% sustin ca este nevoie de alegeri anticipate cat mai curand pentru ca Parlamentul sa reflecte vointa oamenilor.

Tot 69% au fost de acord ca presedintele Traian Basescu trebuie sa demisioneze din functia de sef al statului, in timp ce 60% sustin ideea ca noii ministri ai guvernului Ungureanu sunt manevratI de vechii ministrii ai Guvernului Boc.


Pompierii, primii in topul in crederii. Basescu, la coada

75% dintre cei chestionati sunt nemultumiti de activitatea presedintelui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat de presedinte al Romaniei. Intr-un top al increderii, pe primele locuri se situeaza BNR Mugur Isarescu cu 48%, urmat de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu- 43%, la egalitate cu Patriarhul Daniel, Regele Mihai - 42%.

Articolul continuă după reclamă

Traian Basescu, cu 14%, este urmat in coada clasamentului de Emil Boc-13%, Elena Udrea- 11%, Kelemen Hunor (liderul UDMR)- 10% sI omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu- 4%.

Actualul premier Mihai Razvan Ungureanu se bucura de increderea a 28% dintre romani, dupa senatorul PSD Ecaterina Andronescu- 33% si actorul si senatorul PNL Mircea Diaconu-31%.

La capitolul instituitii, pompierii se bucura de cea mai multa incredere cu 94%, urmatI de Armata- 81%, Biserica- 79%, jandarmerie-69%, BNR- 62%, mass-media- 58%, ultimele locuri fiind ocupate de Presedintie- 21%, Guvern- 20%, Parlament- 15% si partidele politice- 12%.

Potrivit sondajului CCSB, Antena 3 este postul de stiri preferat de 23% din cei chestionati, pe locurile urmatoare situandu-se ProTV -21%, Realitatea TV- 19% si TVR 1- 6%.

Sondajul a fost realizat in perioada 11-14 februarie 2012, pe un esantion de 1003 persoane sI are o marja de eroare de +- 3%.

Surse: Dan Suciu, noul purtator de cuvant al Guvernului... Planul lui Basescu pentru alegeri: MRU propus ca presedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x