Antena Căutare

SPECIAL: Demnitarii si-au plasat consoartele in functii caldute si bine platite

In timp ce muritorii de rand ingroasa cozile la plasarea fortei de munca si la autocarele de Spania si Italia, o piata speciala a muncii se dezvolta in subteran, pe baza de pirostrii si de legaminte rostite de alesii neamului si numitii Guvernului in fata nevestelor: "eu, robul lui Dumnezeu si al partidului, jur sa te respect, sa te protejez si sa iti gasesc un job la stat si un loc in Consiliul de Administratie”.

Majoritatea barbatilor pe care poporul i-a uns demnitari pe baza de vot liber exprimat, dar si majoritatea celor numiti in aparatul de stat, de la parlamentari la primari si sefi de consilii judetene, la ministri, secretari de stat, directori din ministere, consilieri ai ministrilor, consilieri ai consilierilor, nu intra in slujba statului fara neveste. Devotamentul lor fata de tara si de popor este total: ori cu nevasta, ori deloc.

Asa au aparut in organizarea statala a Romaniei dinastiile, pentru ca niciodata nevestele nu vin singure intr-o functie, isi aduc si neamurile si prietenele de cafea si barfe. Una dintre cele mai puternice dinastii politice in Romania de azi este dinastia Branza.

William Branza, putred de bogat deputat al PDL, are o nevasta. Ce-i drept, inca nu oficiala, ci doar concubina, dar mama a copilului sau. Crenguta Dide pe numele ei, a fost plantata direct pe functia de director al SAIFI, sucursala pentru administrarea fondului imobiliar al RAAPPS.

Crenguta Dide are doua prietene, pe care le-a adus cu sine la RAAPPS, Virginia Mihailovici, pe postul de director commercial, si Bianca Pop, director economic. Si varul lui Branza, Daniel Ionita, fost sofer, a primit un post de asistent comercial tot la RAAPPS.

La RAAPPS se poarta de altfel organizarea pe triburi, si directorul Georgian Surdu angajandu-si nevasta pe post de consilier juridic.

Un caz de senzatie este al nevestei deputatului Constantin Chirila de la PDL Constanta. Consoarta acestuia a primit nu unul, ci patru joburi la stat, pe competenta, desigur. Aurora Chirila este angajata la Centrul Judetean pentru Resurse si asistenta Educationala, este angajata la IGPR, este profesor la Liceul Teoretic Decebal, si lucreaza si la Directia Judeteana pentru Protectia Copilului.

La DGASPC lucreaza si Bombonica Dragnea, nevasta presedintelui Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea. Sindromul nevestelor de partid nu este specific doar partidelor aflate la putere, ba chiar cei din Opozitie fac demersuri sustinute pe langa potentatii politici sa le capatuiasca nevestele.

De exemplu, secretarul general adjunct al PSD, Radu Moldovan, si-a "rezolvat" sotia cu un post la Curtea de Conturi a judetului Bistrita.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Mita electorala, pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani... Basescu l-a intrebat "in particular" pe Antonescu daca mai ramane in opozitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x