Antena Căutare

Tariceanu, referitor la decizia CCR: "Este o palma pe obrazul Guvernului"

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca decizia CC privind neconstitutionalitatea angajarii raspunderii pe Legea educatiei dovedeste ca "opozitia a avut o abordare corecta si justa".

"Salut decizia Curtii Constitutiinale, care, in fata sesizarii pe care am facut-o, de neconstitutionalitate a asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei nationale, a declarat neconstitutionala angajarea raspunderii. In acest fel, opozitia dovedeste ca a avut o abordare corecta si justa din punct de vedere politic, dar si strict legal, pentru ca, Curtea Constitutionala este chemata sa analizeze nu politic, dar din punct de vedere legal, am avut dreptate", a spus Tariceanu.

El a apreciat ca prin aceasta hotarare se dovedeste faptul ca "marele profesor de drept constitutional care este premierul nu cunoaste elementele de baza ale Constitutiei si se angajeaza pe un drum total gresit".

Potrivit deputatului liberal, faptul ca legea va fi in continuare supusa dezbaterilor parlamentare va permite imbunatatirea proiectului legislativ.

"Este o palma pe obrazul Guvernului, care dovedeste incompetenta si incapacitatea actualilor guvernanti", a mai spus Tariceanu, referitor la decizia CC.

Intrebat care va fi urmatorul pas, Tariceanu a explicat ca in continuare proiectul de lege a educatiei va fi dezbatut in Senat, iar la final va fi supus adoptarii cu modificarile pe care Legislativul le-a apreciat ca fiind necesare.

"Pasul urmator este continuarea dezbaterilor in Senat si, in final, aprobarea legii cu modificarile pe care Parlamentul le va considera necesare", a spus Tariceanu.

CITESTE si...

Judecatorii CCR: Asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, neconstitutionala

Victor Ponta: Salut faptul ca la CCR nu executa toate deciziile politice

Sursa: Jurnalul National

Liderul FSLI: Boc si Funeriu ar trebui sa isi dea demisia dupa decizia CCR... Victor Ponta: Salut faptul ca la CCR nu executa toate deciziile politice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x