Antena Căutare

Traian Basescu a dus moda biletelelor la Consiliul European

Mister in jurul vizitei lui Traian Basescu la Bruxelles, dupa ce presedintele a dus moda biletelelor la Consiliul European. Seful statului le-a dat mai multe foi presedintilor Comisiei Europene si Parlamentului European, Jose Manuel Barroso si Martin Schulz, dar nu a dorit sa le spuna jurnalistilor ce anume contin acele documente.

Traian Basescu a pregatit atent momentul in care i-a dat lui Martin Schulz documentele. Seful statului a mers catre podiumul unde se facea fotografia si l-a fixat cu privirea pe oficialul european. Presedintele a incercat sa ii inmaneze lui Schulz hartia, dar acesta l-a evitat si a preferat sa discute cu premierul italian, Mario Monti. Norocul lui Traian Basescu s-a schimbat insa subit, dupa ce Schulz s-a asezat chiar langa el, moment in care i-a si inmanat misterioasa hartie.

"Sigur ca nu o sa va spun ce contine dar am inteles ca au fost niste speculatii. Cum credeti ca eu ma duceam la fotografia de familie cu un document fara sa vreau ca acesl lucru sa se vada. (...) Era in interesul Romaniei ca acel document sa fie dat. A avut si el anumite semnificatii", a declarat Traian Basescu.

Purtatorul de cuvant al Comsiei Europene, Mark Grey spune ca documentele transmise de Traian Basescu nu au nimic special si ca este absolut normal ca membrii Consiliului European sa informeze presedintele Comisiei asupra diferitelor probleme politice.

Ultimul episod din serialul biletelelor a avut loc insa in acest an. In aprilie, la investirea ca ministru a Ecaterinei Andronescu, presedintele i-a dat o mapa rosie premierului Victor Ponta. Mapa continea o scrisoare referitoare la revizuirea Constitutiei, pe care Victor Ponta o rupsese cu cateva zile inainte. Traian Basescu i-ar fi spus sefului Executivului: "Atunci ai rupt-o, poate acum ii acorzi mai multa atentie".

Noii deputati si senatori, intre balbe si emotii... Basescu cheama partidele la Cotroceni. Vrea consultari simultane pentru desemnarea premierului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x