Antena Căutare

Traian Basescu a facut ce a vrut din Justitie. A dat 50 de decrete pe luna de schimbare a judecatorilor si procurorilor

Traian Basescu a facut cele mai multe schimbari in justitie dintre toti presedintii Romaniei. Actualul presedinte a emis in fiecare luna de mandat cate 50 de decrete de schimbare a procurorilor si judecatorilor, in timp ce Ion Iliescu si Emil Constantinescu abia au facut cate patru schimbari lunar. Datele reies dintr-un studiu al Fundatiei Multimedia.

Presedintele Traian Basescu a facut in cele doua mandate la Cotroceni peste 4.200 de schimbari in sistemul judiciar. In medie, asta ar insemna cate 50 in fiecare luna, iar aproape jumatate sunt pentru schimbarea judecatorilor si procurorilor. O asemenea miscare de cadre nu s-a inalnit la niciunul dintre presedintii Romaniei de dupa 1990.

De exemplu, presedintele Ion Ilescu, in ultimul sau mandat dintre anii 2001 si 2004 a reusit sa emita doar 3 decrete lunar care vizau modificari in sistemul de justitie. Asta in timp ce in mandatul lui Emil Constantinescu, intre 1997 si 2000, presedintele a facut doar cate 4 schimbari de procurori sau judecatori in fiecare luna.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Crin Antonescu: "Probabilitatea ca doamna Kovesi sa conduca DNA este foarte mare"... UPDATE! Anchetele DNA privind referendumul, verificate de Senat. PDL nu participa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x