Antena Căutare

Traian Basescu acuza: Crin Antonescu a avut "o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept"

Traian Basescu a sustinut o noua conferinta de presa, in cadrul careia a declarat ca fostul presedinte interimar, Crin Antonescu, a avut "o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept". De asemenea, presedintele a precizat ca declaratia de ieri a fost un "semn de maxima alerta" si si-a exprimat din nou ingrijorarea referitoare la raportul privind raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), de care depinde aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.  

"Declaratia mea de ieri a fost un semn de maxima alerta. Sunt ingrijorat. Sunt ingrijorat de raportul din luna decembrie pentru ca, atat timp cat ti se sugereaza nevoia de stat de drept, iar dupa acest raport tu votezi in Senat impotriva unei hotarari definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, refuzi ridicarea imunitaii pentru doi fosti ministri in Camera Deputatilor, mentii in functii doi ministri declarati incompatibili. Cum sa nu fiu in aceste conditii ingrijorat, cand la raportul din decembrie riscam sa avem o mentiune ca Romania nu mai respecta criteriile asumate la Copenhaga?", a declarat Traian Basescu.

Seful statului considera ca fostul presedinte interimar, Crin Antonescu este vinovat de punerea la indoiala a valorilor statului de drept in Romania: "Fostul presedinte interimar nu a citit nici macar raportul MCV privind Romania din aceasta vara, el a avut o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept. Consecintele nu le suporta el sau politicienii, ci romanii. Romanii vor plati factura iresponsabilitatii politicienilor".

Traian Basescu a tinut sa faca si cateva clarificari referitoare la declaratiile pe care le-a sustinut ieri: "Cei care mai cred ca este esentiala suspendarea presedintelui pentru a pune sub control justitia, institutiile de securitate a statului se inseala. Nici vor reusi si nici nu vor putea negocia cu mine subordonarea institutiilor. Impresia mea este ca ieri s-au creat niste confuzii. N-am intrat in nicio campanie. Actualul Parlament isi va inceta activitatea in decembrie, iar raportul MCV risca sa fie dezastruos pentru Romania. Consecintele le vor suporta romanii, fie ca vorbim de Schengen, fie ca vorbim de fonduri europene".

Presedintele a precizat si ca urmeaza sa aiba o intalnire cu premierul: "Voi avea o intalnire cu primul-ministru Victor Ponta. Nu stiu daca maine sau poimanie, dar am stabilit-o la discutiile anterioare".

Foto: Intact Images

Presedintele Traian Basescu se va intalni, din nou, miercuri, cu delegatia FMI, CE si BM... Seful DNA a cerut arestarea deputatului Alin Trasculescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x