Antena Căutare

Udrea se ia de Ialomitianu, ministrul de Finante de pe vremea lui Boc

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si sefa PDL Bucuresti anunta pe blog continuarea proiectelor de constructii si infrastructura, la cateva luni dupa ce i-a cedat portofoliul colegului Cristian Petrescu.

Pedelista vorbeste despre un proiect inovativ de constructie de locuinte, pentru tineri, care "a stat sase luni blocat, pe masa ministrului de Finante de la acea vreme" (nr - Gheorghe Ialomitianu"). Fostul ministru a fost declarat in decembrie 2011 cel mai bun ministru de finante din Europa, de o prestigioasa revistă economica din Marea Britanie.

"Guvernul a aprobat ieri, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Programul „Constructia de locuinte cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat". Implementarea si derularea programului va fi realizata de catre MDRT, prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), prin incheierea de contracte de concesiune de lucrari publice. De ce programul nu a fost promovat cat timp am fost eu ministru? Fiindca a stat sase luni blocat, pe masa ministrului de Finante de la acea vreme. A fost nevoie, se vede, sa vina un nou ministru de Finante care sa isi asume o solutie inedita de finantare a constructiei de locuinte, solutia parteneriatului public-privat", scrie Udrea.

Parlamentarul PDL a prezentat si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor sa primeasca o locuinta in cadrul acestui proiect.

"Cei care solicita locuinta trebuie sa nu aiba in proprietate sau in chirie o alta locuinta in aceeasi localitate, sa detina contract de munca si sa aiba o vechime neintrerupta de cel putin un an. De asemenea, venitul mediu pe membru de familie pentru titularul cererii de locuinta trebuie sa fie de cel putin 50% din salariul mediu brut pe economie, dar nu mai mare de 100% din salariul mediu brut pe economie. Valoarea chiriei pentru o locuinta obtinuta prin acest program nu poate fi mai mare decat o treime din salariul mediu net pe economie. Sumele incasate din chirii se vor distribui conform prevederilor legale astfel: 50% din cuantum se constituie venit la bugetul de stat, 30% din cuantum revine investitorului privat si 20% din cuantum revine Agentiei Nationale pentru Locuinte", a explicat sefa PDL Bucuresti.

Udrea a profitat de ocazie pentru a anunta si urmatoarele proiecte lansate de ministerul pe care l-a condus in trecut.

"Astept cu interes ca si celelalte proiecte de PPP pe care le-am lasat la minister sa fie promovate si puse in practica. As aminti, in acest sens, realizarea cadastrului general al Romaniei, Sala Polivalenta din Bucuresti, aeroportul de la Alexeni, Esplanada si eco-cartierul Ghencea", mai scrie aceasta.

Foto: Intact Images

VIDEO! Noul prefect de Arges, Ciprian Berevoianu (PDL), striptease la o petrecere... Premierul discuta azi cu partidele din coalitia de guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x