Antena Căutare

UPDATE! Motiunea de cenzura pe Legea salarizarii a picat

Cu o zi inainte de Ajunul Craciunului alesii dezbat motiunea de cenzura "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil." Motiunea a fost depusa de Opozitie, dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii unitare. Aceasta este cea de-a doua motiune de cenzura dezbatuta de senatori si deputati in aceasta saptamana. Prima, depusa impotriva legii de salarizare a personalului bugetar pe 2011, a fost respinsa in plen.

UPDATE: Motiunea a fost supusa votului. Din cauza incidentului, in care un electrician al TVR s-a aruncat in cap de la unul dintre balcoanele salii de plen, nimeni nu a votat pentru aceasta motiune. Neintrunindu-se voturile necesare motiunii, Legea salarizarii a fost astfel adoptata.

Motiunea PNL, PSD - PC pe legea-cadru privind salarizarea bugetarilor a fost citia, luni, in plenul Parlamentului. Actul ar fi trebuit citit vineri, cand parlamentarii PSD si PNL au lipsit de la sedinta, starnind comentarii din partea coalitiei de guvernare. Tot luni va fi votata si dezbatuta si prima motiune pe Legea Salarizarii.

Parlamentarii s-au reunit in data de 16 decembrie, intr-o sedinta de plen comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in care a fost citita Motiunea de cenzura cu titlul "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu - Udrea - Boc?", prima dintre cele doua ce vor fi depuse pe aceasta lege.

Cea de-a doua motiune de cenzura vizeaza proiectul de lege-cadru privind salarizarea si va fi votata tot luni. In acest caz, PSD va fi initiator, iar PNL co-initiator. Documentul va fi depus joi la secretariatele generale ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Tot joi urmeaza sa se stabileasca si calendarul de citire, dezbatere si votare pentru aceasta motiune.

Udrea: Motiunea va pica cu siguranta. Sunt la fel de increzatoare ca si premierul... Dispute in PDL pe subiectul aderarii la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x