Antena Căutare

Victor Ponta: “Delegatia FMI a solicitat o intalnire cu PSD, le-am raspuns ca e tardiv”

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca formatiunea sa a primit, luni, o solicitare din partea delegatiei FMI privind o intalnire cu social-democratii, insa PSD a transmis ca refuza intrevederea, considerand ca ar fi "tardiva si protocolara", in conditiile in care discutiile cu Guvernul s-au epuizat

"Am primit azi o solicitare din partea delegatiei FMI privind o intalnire cu PSD. Le-am raspuns in scris ca e o solicitare tardiva, inutila, in acest moment, cand toate discutiile intre delegatia FMI si Guvern s-au epuizat. Doar o intalnire protocolara cu noi nu isi are sensul in acest moment", a spus Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

El a sustinut ca delegatia FMI are o atitudine "cu totul si cu totul anormala" fata de Guvern si fata de Romania, intrucat gireaza toate masurile "stupide si incoerente" ale Executivului de la Bucuresti si participa, alaturi de acesta, la ascunderea adevarului despre situatia economica.

"Azi aflam ce ne-au spus si anul trecut prin vocea domnului Mihai Tanasescu si a domnului Jeffrey Franks, ca vom avea crestere economica si ca nu vom mai avea taieri de pensii si salarii. Nu stiu de ce azi trebuie sa ii credem, avand in vedere ca ceea ce au spus anul trecut a fost total gresit", a adaugat Ponta.

El a precizat ca PSD nu doreste ca Romania sa se gandeasca la un nou imprumut, care "sa mai dea viata" inca un an sau doi Guvernului "corupt si incompetent" actual.

"Nu ne vedem cu aceasta ocazie cu delegatia FMI. A trecut vremea intalnirilor protocolare. Daca au intr-adevar intentia de a asculta vocea Opozitiei, sa o faca inaintea luarii tuturor deciziilor, ulterior e inutil", a spus Ponta.

El a criticat de asemenea pozitia "unora" dintre reprezentantii FMI, care sustin Guvernul si care contrazic expertii independenti.

"Pozitia unora dintre reprezentantii FMI de a fi de acord cu orice fel de masura a Guvernului si de a sustine orice fel de data si de cifra si de predictie, care contrazice toate predictiile celorlalti analisti economici independenti, este anormala. Nu credem ca in acest mod putem continua acest tip de relatie", a conchis Ponta.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Radu Vasile, internat in spital din cauza unor complicatii in urma chimioterapiei... Liberalii se vor intalni cu delegatia FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x