Antena Căutare

Videanu ii da replica lui Ponta: Prin incompetenta, Guvernul Ponta nu a facut altceva decat sa puna pe butuci Oltchim

Presedintele interimar al PDL Bucuresti si fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu a declarat, in legatura cu privatizarea Oltchim, ca Dan Diaconescu nu are nicio vina, ci vinovat este Guvernul Ponta, care a aprobat strategia.

"Nu cunosc conditiile ofertei domnului Dan Diaconescu. Nu sunt publice. Eu nici nu-l acuz. Omul nu are din punctul meu de vedere nicio vina. El s-a raportat probabil la un caiet de sarcini. Atat timp cat a acceptat oferta, inseamna ca el a raspuns unui caiet de sarcini. Cel care este vinovat este cel care a intocmit strategia, cel care a aprobat strategia, si anume Guvernul Romaniei si cel care a facut caietul de sarcini", a precizat Videanu inainte de sedinta BPN al PDL, potrivit Mediafax.

In opinia lui Videanu, "prin incompetenta" guvernul Ponta "nu a facut nimic altceva decat sa puna pe butuci Oltchim". "Nu cei ce au ofertat sunt vinovati, ci mascarada pe care a facut-o Guvernul Romaniei", a apreciat Adriean Videanu. El a spus ca Guvernul Ponta este "responsabil in ansamblu", aratand ca procedura de privatizare o aproba guvernul prin memorandum, iar caietul de sarcini trebuie sa-l faca OPSPI.

"Uitati-va la toata aceasta bataie de joc in procesul de privatizare, plecand de la aprobarea si modificarea conditiei de licitatie cu cinci zile inainte de depunerea ofertelor, ceea ce este fara precedent in istoria post-decembrista a Romaniei, pana la intocmirea caietelor de sarcini fara verificarea bonitatilor", a mai spus Videanu.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

Foto: Intactimages

Spalare de bani si delapidare: SOV, trimis in judecata in dosarul FNI... Leul a deschis saptamana in scadere. Vezi cotatia BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x