Antena Căutare

175 de MILIOANE de oameni circulă, anual, cu metroul bucureştean, dar ŞASE staţii nu au aviz de la pompieri! Care sunt acestea

La mai bine de 40 de zile de la producerea incendiului din clubul Colectiv, în care 62 de persoane şi-au pierdut vieţile, noi detalii ies la iveală. Astfel, după ce zeci de restaurante şi cluburi din toată ţara au fost închise după ce autorităţile au descoperit că funcţionau fără aprobare de la ISU, şase staţii de metrou din Bucureşti, pe unde zilnic trec peste 400.000 de persoane, nu respect normele de siguranţă la incendiu.

Un raport realizat anul trecut arată că metroul bucureştean a fost folosit în anul 2014 de peste 175 de milioane de călători, ceea ce înseamnă o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni, însă unele staţii de metrou funcţionează ilegal.

Conform Mediafax, niciuna dintre cele staţii de metrou care au fost construite după anul 2002 nu are aviz de la ISU Bucureşti-Ilfov, iar acum, după tragedia produsă în clubul Colectiv, şefii companiei au întreprins demersurile necesare pentru a se pune în legalitate.

Astfel, staţiile Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Jiului şi Parc Bazilescu nu respectă normele de securitate la incendiu.

"Pentru staţiile Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Nicolae Teclu şi Anghel Saligny, procesul de avizare a proiectelor care stau la baza obţinerii autorizaţiei pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI) este în curs de reanalizare de către proiectantul SC Metroul SA, care a precizat că, până la sfârşitul lunii ianuarie 2016, va finaliza expertiza tehnică", au precizat reprezentanţii Metrorex.

Acest lucru se întâmplă la mai bine de şase ani, de când cele patru staţii de metrou au fost date în folosinţă, în 19 noiembrie 2008. Nici staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu nu respectă normele de siguranţă, reiese din răspunsul Metrorex, deşi acestea au fost inaugurate în anul 2011, adică funcţionează de patru ani fără aceste avize.

"Pentru staţiile Jiului, Parc Bazilescu, care fac parte din Magistrala patru de metrou, după terminarea lucrărilor la staţiile Laromet şi Lac Străuleşti se vor obţine şi autorizaţiile PSI", au declarat reprezentanţii Metrorex.

De asemenea, conform sursei citate mai sus, motivul pentru care aceste staţii de metrou nu au aviz de la ISU este faptul că ar reprezenta o investiţie mult prea mare "pentru a face astfel de modificări, pentru a respecta toate normele de siguranţă la incendiu, este nevoie de foarte mulţi bani".

Staţiile de metrou construite anterior anului 1989 nu aveau nevoie de aviz de la pompieri, deoarece conceptul de avizare a staţiilor de metrou apare abia în legea din anul 2002

Sursa: Mediafax

Un cutremur de 4,1 s-a produs în zona Vrancea miercuri seară... Iarna îşi face simţită prezenţa! Începând se astăzi va ninge în Bucureşti şi în alte zone ale ţării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x