Antena Căutare

Cel mai grav accident din România. 48 de morți și 35 de răniți!

Accidentele rutiere sunt la ordinea zilei mai ales pe șoselele din România acolo unde drumurile proaste și șoferii teribiliști formează combinația perfectă. Deși sute de oameni mor anual pe străzile din România, în cel mai grav accident din istoria țării au fost implicați 83 de oameni

Accidentele rutiere sunt la ordinea zilei mai ales pe șoselele din România acolo unde drumurile proaste și șoferii teribiliști formează combinația perfectă. Deși sute de oameni mor anual pe străzile din România, în cel mai grav accident din istoria țării au fost implicați 83 de oameni.

Accidentul a avut loc în plină vară, pe 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani, un sat care aparține de comuna Vlădeni.

Șoferul unui autobuz care avea la bord 83 de oameni, deși mașina avea o capacitate de doar 40 de locuri, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă de cinci metri. Bilanțul este înfiorător: 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi. O soartă crudă a avut șoferul cel care, deși inițial a scăpat cu viață în urma impactului, s-a întors să-și salveze soția. A reușit, dar când s-a reîntors după fiul său aflat și el în apă, a murit înecat. Se pare că accidentul s-a produs după ce o anvelopă a explodat.

Soseaua mortii, cum e cunoscut drumul dintre Botosani si Suceava, a inregistrat cel mai grav accident din Romania. Cu o graba inexplicabila, trupurile victimelor au fost ingropate, iar intreaga conducere a judetului a ajuns la Hutani.

Trupurile neinsufletite ale celor morti au fost asezate mai intai pe marginea baltii si transportate la morga cu camioanele. Ultimele cadavre au fost scoase din apa abia a doua zi, cand s-a reusit recuperarea autobuzului.

Si acum drumul este renumit din cauza numarului mare de accidente rutiere care se produc an de an. Politia Rutiera a luat o singura masura - a redus limita de viteza la 70 de kilometri pe ora.

Surse:Antena 3; Playtech.ro

Apel disperat! O mamă din Constanța imploră să fie ajutată să își găsească copilul în vârstă de 12 ani: ,,Vă rog, ajuta... Ultima oră! Accident cumplit pe A2 între un TIR și un autoturism! O femeie a murit, iar alte trei persoane sunt grav răn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x