Antena Căutare

Legi adoptate azi! Ce români primesc mai mulți bani! Studenții și bunicii au motive de bucurie

Vestea momentului pentru români! Senatul a adoptat în cursul zilei de luni un număr de 47 de proiecte de lege, prin care se aduc schimbări importante. Ce se întâmplă cu studenții și cu bunicii care au în creștere nepoți?

Legi adoptate azi! Ce români primesc mai mulți bani! Studenții și bunicii au motive de bucurie Galerie
Ce români primesc bani mai mulți

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 47 de proiecte de lege, printre care se numără instituirea Zilei Românităţii Balcanice, acordarea unei indemnizaţii bunicilor pentru creşterea nepoţilor şi aprobarea oficializării căsătoriilor, la cerere, în grădinile publice.

Pentru cea mai mare parte a acestor proiecte adoptate tacit, pentru care termenul de adoptare pentru dezbatere şi vot în plenul Senatului s-a împlinit la 11, 13, 18 şi 26 decembrie 2019, respectiv 27 ianuarie, 4 şi 6 februarie 2020, au fost întocmite rapoarte de admitere sau de respingere în comisiile de specialitate, însă actele normative vot intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în aceste cazuri, în forma iniţiatorilor. Cele 47 de proiecte au fost adoptate tacit în bloc.

BANI DE BONĂ PENTRU ROMÂNI

O altă propunere legislativă, adoptată tacit, iniţiată de deputaţii Claudiu Răcuci şi Florin Roman - PNL şi Adrian Solomon - PSD vizează acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă.

Legi adoptate azi! Ce români primesc mai mulți bani! Studenții și bunicii au motive de bucurie

Ce români primesc bani mai mulți

Ce români primesc mai mulți bani de la stat

Astfel, suma propusă se va acorda în mod diferenţiat în funcţie de venitul lunar net pe membru de familie, cuantumul maxim al ajutorului fiind echivalentul la 150 de euro pentru fiecare copil de vârsta antepreşcolară.

BENEFICII PENTRU STUDENȚI

Prin propunerea legislativă pentru modificarea legii Educaţiei Naţionale, iniţiată de un grup de parlamentari PSD, se extind facilităţile de transport aferente studenţilor români care studiază în ţară şi celor care au obţinut bursa de studii universitare şi postuniversitare în străinătate. Astfel, aceştia, până la vârsta de 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun de suprafaţă şi subteran transport intern auto feroviar şi naval.

INDEMNIZAȚIE PENTRU BUNICII CARE ÎȘI CRESC NEPOȚII

O propunere legislativă pentru modificarea OUG 111/2010, iniţiată de un grup de parlamentari PNL şi PMP, prevede acordarea unei indemnizaţii unui bunic pentru creşterea nepotului/nepoatei, indemnizaţie egală cu cuantumul stimulentului de inserţie.

Sursa: Agerpres

Mureș: Părinții unor elevi au cerut izolarea unui copil, după ce mama acestuia a revenit din China... MAI se pregătește pentru vremea extremă din următoarea perioadă. S-a dispus mobilizarea a 13.000 de pompieri, jandarmi ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x