Antena Căutare

Fără alocații mărite! Proiectul de majorare a alocațiilor pentru copii, respins de Senat

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Guvernul anunțase în repetate rânduri că intenționează să crească alocațiile pentru copii în 2019, însă actul normativ nu a fost votat în Parlament, astfel că veniturile rămân la aceleași valori ca în 2018.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Guvernul anunțase în repetate rânduri că intenționează să crească alocațiile pentru copii în 2019, însă actul normativ nu a fost votat în Parlament, astfel că veniturile rămân la aceleași valori ca în 2015, atunci când alocația a fost stabilită în cuantum de 84 de lei.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede ca alocația să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației. ,,În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarcă ușor ca ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, Romania înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii”, este prezentat în expunerea de motive.

Cu toate acestea, Senatul a respins propunerea legislativă, urmand ca aceasta să fie supusă votului în Camera Deputaților.

Ultimă oră! Medicul fals care a operat în Capitală ar fi fost ajutat de un avocat fals: ”Numele vehiculat nu apare în Ta... Au curs râuri de lacrimi! A fost înmormântat Marian, băiețelul care s-a stins de cancer cu o zi înainte de a împlini 7 a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x