Antena Căutare

Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi bani pentru a-și plăti salariații

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat luni că angajatorii pot depune din primele zile ale lunii aprilie solicitări pentru şomajul tehnic la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi vor primi banii pentru a face plăţile către salariaţi.

Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi bani pentru a-și plăti salariații
Șomaj tehnic. Precizări ale Ministrului Muncii

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Șomaj tehnic. Guvernul a simplificat procedura: mai puține acte, plata mai rapidă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, la 30 martie, un număr de 498.778 contracte individuale de muncă erau suspendate, dintre care 130.442 în industria prelucrătoare, 90.356 în sectorul hoteluri şi restaurante şi 81.695 în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul.

Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă încetate era de 111.340, din care 22.121 în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 19.612 în industria prelucrătoare şi 14.072 în construcţii.

Două companii din România vor produce sute de mii de măști de protecție, zilnic. Anunțul ministrului Economiei... Familiile personalului medical care va deceda în lupta împotriva coronavirusului ar putea primi recompense financiare. P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x