Antena Căutare

Atenție, BUCUREȘTENI! Mâine veți primi UN SMS de ALERTĂ! Nu vă panicați! Iată ce trebuie SĂ FACEȚI!

Încep noile testări RO-ALERT, sistemul de avertizare a populaţiei în caz de dezastru. Dacă veţi primi mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, nu vă îngrijoraţi.

Cei care locuiesc în Capitală, vor primi mâine sms-uri prin sistemul Roalert. Şi, deşi vremea se înrăutăţeşte considerabil, acesta va fi doar de exerciţiu. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să intrăm în panică. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă face aceste teste tocmai pentru ca implementarea sistemului, la nivel naţional, să fie cât mai rapidă.

Cum funcţionează Roalert?

Foarte simplu. În funcţie de zona în care ne aflăm, telefonul nostru mobil este identificat de celula operatorului de telefonie care activează în acea arie. Astfel, dacă pentru acea zonă este semnalată vreo situaţie de urgenţă - de exemplu - fenomene meteo extreme, cutremur, inundaţie sau chiar un atac terorist - automat vom primi un sms de avertizare. Din acel moment, fiecare dintre noi trebuie să ştie cum să acţioneze, pentru a ne feri de pericolul iminent.

Amenzi date pe nedrept! Sistemul RATB s-a defectat și a taxat suplimentar călătorii!... Minune dumnezeiască sau noroc?Un copilaș de patru ani a scăpat cu viaţă, ca prin minune, după ce a alunecat printre bare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x