Antena Căutare

Atenţie, elevi! Au fost publicate modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor susţine în vară Evaluarea Naţională şi examenul naţional de Bacalaureat au la dispoziţie, modele de subiecte.

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor susţine în vară Evaluarea Naţională şi examenul naţional de Bacalaureat au la dispoziţie, modele de subiecte.

Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Ministerul Educaţiei spune că modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaţilor. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor, mai spune Ministerul Educaţiei.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) este instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar, scrie ziaruldeiasi.ro.

Sursă: edu.ro

Vrei să ai și tu locuința ta și să scapi de chirie? Case ieftine, de la ANAF! Când încep licitațiile și care sunt pașii ... După urşi şi mistreţi, şi cerbii au început să coboare la oraş. S-a întâmplat în Câmpulung Moldovenesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x