Antena Căutare

BAC 2015: Cele mai amuzante perle după examenul la Limba Română: "Ilie Moromete este genul de bărbat țaran, iar Otilia e cam ușuratică"

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține marți proba la limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului pentru toți candidații va fi susținută pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

BAC 2015! Elevii au susținut luni. 29 iunie, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

Vezi subiectele la examenul de Limba și Literatura Română și baremele de corectare AICI

Elevii aparținând minorităților naționale susțin marți proba la limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului pentru toți candidații va fi susținută pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele la Bac 2015 vor fi afișate pe 6 iulie, până la ora 12,00, și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

"Cum te-ai pregătit pentru examen?" "M-am dat cu gel!" Să ne antrenăm pentru noul val! Topul celor mai tari perle de la BAC, în 2014

Așa cum era de așteptat, proba la limba română va aduce de la sine și numeroase perle. Romaniatv.net i-a luat la întrebări pe elevi imediat după ce au ieșit de la examen. Ce au avut de spus aceștia:

"Chiar eram panicat de BAC credeam că o să fie mult mai greu în anii trecuti s-a dat mai greu", a spus un elev.

Pentru alţii subiectele la limba română nu au fost atât de uşoare.

"Am scris de relatia lui vis-a-vis de Otilia. Se indragosteste de Otilia si asta ii cam da peste cap toata treaba. Încearca sa fie cu Otilia, reuseste, apoi ea se rezgandeste si devine iubita lui Pascalopol... o uşuratica", spune o elevă.

"Ilie Moromete e personajul principal din Moromete... şi dupa aia am mai aberat eu cateva randuri pe acolo am zis ca este capul familiei, este acolo impunator, maret. Am zis ca-si iubeste copiii, dar nu stie sa o arate. Am zis că e genul de bărbat ţaran, ca să zic aşa", a spus un elev la ieşirea din examen.

Vezi imagini cu declarațiile elevilor AICI!

BAC 2015: Nu au lipsit incidentele din timpul examenului! 74 de elevi au fost eliminaţi la proba de Limba Română... Avertizare meteo: Ploi, furtuni şi grindină în mai multe zone din ţară!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x