Antena Căutare

Basescu, lui Arafat: Sa nu cream psihoza publica, ca guvernul vrea sa distruga sistemul de ambulanta

Seful statului si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii au avut un schimb de replici intr-o emisiune, luni seara, in legatura cu Legea Sanatatii.

Presedintele Basescu i-a spus lui Raed Arafat, intr-o emisiune la care a intervenit telefonic, ca cea mai corecta abordare este sa-i prezinte ministrului observatiile sale si nu sa creeze "o psihoza publica", ca guvernul ar vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea "la niste golani privati".

"Vreau sa-l atentionez pe domnul doctor Arafat ca acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat in dezbatere publica, cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru cu observatiile dansului si nu sa creeze o psihoza publica, ca acest guvern, ticalos, de altfel, nu, domnu' Arafat, vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea la niste golani privati", a spus Basescu.

El a mentionat ca, daca acesta este mesajul, este incorect. Raed Arafat a raspuns ca nu a spus aceste lucruri.

In ceea ce il priveste pe Raed Arafat, presedintele a apreciat ca acesta "are niste puncte de vedere stangiste", potrivit carora numai statul trebuie sa fie implicat in sistemul de urgenta.

Alte declaratii ale lui Traian Basescu

"Acesta a fost si motivul telefonului meu. Contributia dumneavoastra care este? Un scandal public si dezinformarea populatiei?"

"Avem in program achizitia de 1.200 de ambulante? De ce m-ar supara daca statul achizitioneaza doar 800 si 400 ar fi ale sectorului privat? Cu banii pe 400 de ambulante platesc alte servicii(...) Plecati de la o premisa foarte gresita.

"Este un mesaj ticalos, aceasta lege este necesara, cel mai bun lucru pentru un secretar de stat este sa o explice si sa o imbunatateasca. Corect este sa contribuiti la imbunatatirea legii nu sa atacati"


"Nimeni nu a afirmat ca este o lege perfecta, dar trebuie discutata relaxat, nu trebuie transformata de demnitarii Ministerului Sanatatii intr-o rampa de aparare a unui sistem perfect. Sunt oameni care mor si la care nu ajunge niciun mijloc de salvare in Romania. (...)Singurul lucru pe care il deschide aceasta lege - ambulante private, UPU autorizate si in alte spitale"


Citeste si ...

Victor Ponta: Eu am incredere mai mare in Raed Arafat decat in Traian Basescu

[Olguta Vasilescu: "Trebuie sa ne legam cu lanturi ca sa nu treaca Legea Sanatatii"]



Foto: Intact Images

Incendiu puternic la biserica Sf. Pantelimon din Capitala... RATB: Vatmanul a facut tot posibilul pentru evitarea accidentului cu Lucescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x